Što je gricnulo ovu tunu izvađenu iz Jadrana?

Od svih vrsta morskih pasa najopasniji su modrulj i kučak, a iako ne živi u Jadranu, povremeno u njega zaluta i velika bijela psina.

Martina Čizmić | 02.11.2022. / 12:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako ih u Jadranskom moru rijetko susrećemo, morski psi njegovi su redovni stanovnici. Točnije, prema posljednjim podacima, u Jadranskom moru žive 54 vrste morskih pasa, od kojih većina izbjegava susret s ljudima.

No ne i s ribama. Naime, Tuna bar Pelješac, koji služi tunu ulovljenu u Jadranskome moru, objavio je na Facebooku snimku tune koju je nešto dobro izgrizlo i odgrizlo dobar dio tijela. Komentarom "u Jadranu nema morskih pasa" dali su naslutiti da je upravo ta morska neman odgovorna za "grickanje" ribe.

Podaci Instituta Plavi svijet pokazuju da su među 54 vrste morskih pasa u Jadranu najčešći modrulj, lisica, mačka bljedica, mačka mrkulja, pas mekuš, kostelj i kučak.

Od svih tih vrsta najopasniji su modrulj i kučak, a iako ne živi u Jadranu, povremeno u njega zaluta i velika bijela psina.

Koji se točno morski pas osladio tunom (i je li riječ o morskom psu), mogli bi utvrditi samo stručnjaci. No možemo reći da, dok god radije grickaju ribu nego ljude, mogu slobodno plivati Jadranom.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti