Što raditi dok čekate početak virtualnog sastanka? Google ima super ideju

Google ima zanimljiv prijedlog kako skratiti vrijeme čekanja na sastanak u Meetu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.07.2022. / 15:51

Virtualni sastanak (Foto: Getty Images)

Dogovaranje sastanka prije i nakon početka pandemije u potpunosti se razlikuje. Dok bi se prije trebala pronaći soba za sastanak, dogovoriti dolazak svih ljudi u isto vrijeme, ponekad iz drugih gradova i država, danas je samo potrebno da svi u isto vrijeme budu uz računalo ili mobilne uređaje te da koriste istu platformu.

Pixel 4 (Foto: AFP) - 3 Google će ujediniti Meet i Duo u jedinstvenu aplikaciju za glasovne i videopozive

Pandemija je popularizirala Zoom, no online sastanci danas se masovno održavaju i putem Googleova Meeta, Microsoftova Teamsa i brojnih drugih alata i platformi. Jedan od problema prilikom takvih sastanaka jest čekanje da se sugovornik, odnosno sugovornici priključe sastanku tako da je često potrebno “ubiti” koju minutu dok se čeka početak sastanka.

Ekipa iz Googlea došla je na zanimljivu ideju kako ljudima pomoći u tom čekanju i pružiti im nekoliko minuta zabave dok čekaju - predstavili su jednostavno, ali i prilično zaraznu robotsku igru. Kada pokrenete Meet u donjem desnom kutu treba kliknuti na opciju “Aktivnosti” i otvorit će se popis nekoliko opcija, među inim tu se nalazi i igra.

Robotska igra u Google Meetu (Foto: Screenshot)

Igra se u okviru koji se pojavi na desnom dijelu ekrana. Korisnik upravlja robotom i dodirom prstom po strelici prema gore na tipkovnici preskače prepreke. Što se duže igra, robot je brži pa je i preskakanje prepreka teže.

Prisluškivanje, ilustracija Ako stišate mikrofon tijekom videokonferencija, aplikacije i dalje mogu slušati što radite

Treba naglasiti kako je igru moguće igrati samo unutar verzije Meeta za internetske preglednike, ne i putem mobilne aplikacije, a sličnu igru američka je kompanija predstavila i unutar samog Chromea. U slučaju da nemate pristup internetu, unutar Chromea moguće je upravljati s malim dinosaurom i, čekajući da se mreža vrati, također preskakati prepreke.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti