Obično kad pišemo o videoigrama (ili igrama za pametne telefone), spominjemo nekakve studije za izradu videoigara. No da bi se izradila i lansirala igra za mobilni telefon, uz današnje alate nije nužno ni preveliko znanje programiranja ni studio, pokazala su tri brata iz Rijeke – Niko, Bruno i Paulo Šimac.

Njih su trojica zbog ljubavi prema videoigrama 2015. godine osnovali SharkTeam. Željeli su naučiti nešto novo i zanimljivo, a ideje i zamisli podijeliti s ostatkom svijeta.

Za početak, odlučili smo se pozabaviti izradom zanimljive igrice kojoj je tema i sama bit balansiranje, ali ne ono na koje smo svi naučeni, obično i dosadno, već zabavno i maštovito. Imali smo samo osnovno IT znanje koje smo stekli u srednjoj školi... Stoga smo sve što je bilo potrebno za izradu videoigre učili postepeno, priča nam Paulo.

A igra koju su osmislili, Colby, simpatična je igra namijenjena igranju na pametnim telefonima. U ovoj arkadnoj igri zamišljeni lik na zanimljiv način vodi borbu s raznim preprekama kako bi što dulje ostao netaknut te otkrio nove svjetove.

Na arkadnu igru odlučili smo se jer volimo taj žanr te smo kroz djetinjstvo najviše vremena provodili igrajući igre sličnih tematika.
Ideja se razvijala postepeno
, pojašnjava Paulo.

Igra započinje upoznavanjem s glavnim likom – plavom kuglicom Colbyjem koja balansira na podlozi. Colbyjem se upravlja naginjanjem pametnog telefona, a glavni je cilj sakupiti što više novčića, preživjeti i proći nivo u okviru zadanog vremena.

Na igri su radili nakon posla, škole i fakulteta do kasnih noćnih sati, ali kako sami ističu, želja za uspjehom i ljubav prema gaming svijetu jača je od umora. To je jedan od razloga zbog kojih su u razvoj i izradu igre uložili samo svoja financijska sredstva.

U kontaktu smo s nekoliko studija unutar Hrvatske, no htjeli bismo da uradak ostane naš kako bismo jednog dana i mi bili u mogućnosti osnovati studio za videoigre. Ni u jednom trenutku nismo zatražili pomoć oko izrade videoigre. Želja nam je bila da sami izradimo kompletan projekt, što smo na kraju i uspjeli, dodaje Paulo.

Igra se može besplatno preuzeti u trgovinama Google Play i Apple App, a braća već rade na novim igrama.

Razvijamo dvije nove igre - jedna je edukacijskog/humanitarnog karaktera, a druga je multiplayer, otkriva Paulo te dodaje kako im je u planu pokušati doći do prve zarade koja bi nam omogućila više vremena za što kvalitetniju izradu igrica.

Nadamo se da će u tome i uspjeti, a dok išćekujemo njihove nove igre, isprobajte Colby i zabavite se uz simpatičnu plavu kuglicu.