Što se dogodi kad tri brata, iz ljubavi, krenu u izradu videoigre?

Tri brata bez prevelikog znanja programiranja odlučili su svoju ljubav prema igranju pretvoriti u videoigru.

Martina Čizmić | 13.03.2018. / 09:10

Videoigra Colby (Foto: SharkTeam) (Foto: SharkTeam)

Obično kad pišemo o videoigrama (ili igrama za pametne telefone), spominjemo nekakve studije za izradu videoigara. No da bi se izradila i lansirala igra za mobilni telefon, uz današnje alate nije nužno ni preveliko znanje programiranja ni studio, pokazala su tri brata iz Rijeke – Niko, Bruno i Paulo Šimac.

Njih su trojica zbog ljubavi prema videoigrama 2015. godine osnovali SharkTeam. Željeli su naučiti nešto novo i zanimljivo, a ideje i zamisli podijeliti s ostatkom svijeta.

Za početak, odlučili smo se pozabaviti izradom zanimljive igrice kojoj je tema i sama bit balansiranje, ali ne ono na koje smo svi naučeni, obično i dosadno, već zabavno i maštovito. Imali smo samo osnovno IT znanje koje smo stekli u srednjoj školi... Stoga smo sve što je bilo potrebno za izradu videoigre učili postepeno, priča nam Paulo.

A igra koju su osmislili, Colby, simpatična je igra namijenjena igranju na pametnim telefonima. U ovoj arkadnoj igri zamišljeni lik na zanimljiv način vodi borbu s raznim preprekama kako bi što dulje ostao netaknut te otkrio nove svjetove.

Videoigra Colby (Foto: SharkTeam) (Foto: SharkTeam)

Na arkadnu igru odlučili smo se jer volimo taj žanr te smo kroz djetinjstvo najviše vremena provodili igrajući igre sličnih tematika.
Ideja se razvijala postepeno
, pojašnjava Paulo.

Igra započinje upoznavanjem s glavnim likom – plavom kuglicom Colbyjem koja balansira na podlozi. Colbyjem se upravlja naginjanjem pametnog telefona, a glavni je cilj sakupiti što više novčića, preživjeti i proći nivo u okviru zadanog vremena.

Na igri su radili nakon posla, škole i fakulteta do kasnih noćnih sati, ali kako sami ističu, želja za uspjehom i ljubav prema gaming svijetu jača je od umora. To je jedan od razloga zbog kojih su u razvoj i izradu igre uložili samo svoja financijska sredstva.

U kontaktu smo s nekoliko studija unutar Hrvatske, no htjeli bismo da uradak ostane naš kako bismo jednog dana i mi bili u mogućnosti osnovati studio za videoigre. Ni u jednom trenutku nismo zatražili pomoć oko izrade videoigre. Želja nam je bila da sami izradimo kompletan projekt, što smo na kraju i uspjeli, dodaje Paulo.

Igra se može besplatno preuzeti u trgovinama Google Play i Apple App, a braća već rade na novim igrama.

Razvijamo dvije nove igre - jedna je edukacijskog/humanitarnog karaktera, a druga je multiplayer, otkriva Paulo te dodaje kako im je u planu pokušati doći do prve zarade koja bi nam omogućila više vremena za što kvalitetniju izradu igrica.

Nadamo se da će u tome i uspjeti, a dok išćekujemo njihove nove igre, isprobajte Colby i zabavite se uz simpatičnu plavu kuglicu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti