Subaru najavio svoj prvi električni automobil - Solterra

Solterra je razvijena u suradnji s Toyotom. Više informacija o ovom automobilu trebali bi saznati krajem godine, a prodaja počinje tijekom 2022.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.05.2021. / 08:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Mnoge tradicionalne automobilske kompanije već su predstavile ili najavile svoje prve električne automobile, a sada je red došao i na Subaru. Japanska kompanija jučer je objavila ime svog prvog električnog vozila koje će razvijati u suradnji s Toyotom. Model je nazvan Solterra, što je ime koje nosi simboliku jer riječi sol i terra na latinskom znače sunce i zemlja.

Slika nije dostupna Dobra vijest za sve vozače: Evo kad bi električni automobili trebali biti jeftiniji od klasičnih

Za svoj prvi električni automobil ekipa iz Subarua odlučila se za trenutačno najpopularniju kategoriju automobila - SUV. Prilikom najave ovog automobila iz Subarua su objavili kako su tijekom razvoja kombinirali najbolje od svoje ekspertize na polju tehnologije pogona na sva četiri kotača te Toyotine tehnologije elektrifikacije.

S ovom najavom Subaru je samo zagolicao maštu ljubitelja električnih vozila jer još nisu otkrili previše detalja o samom vozilu, a i dvije službene fotografije koje su objavili ne odaju previše. Na jednoj je vidljiv stražnji dio karoserije s imenom vozila, a na drugoj se vidi cijeli automobil, no u sjeni tako da ne možemo dobiti konkretan dojam o dizajnu i izgledu Subaru Solterre. Ono što je poznato jest da će dimenzijama biti sličan Toyotinom modelu RAV 4, radit će na novoj električnoj platformi e-SUBARU Global Platform, no informacije o kapacitetu baterije i njenoj izdržljivosti, kao i snazi motora ipak nisu objavljene.

Punjenje električnog automobila - 1 Želite kupiti električni automobil? Sad bi moglo biti savršeno vrijeme za to

Više informacija, a možda čak i sve službene podatke o Solterri možemo očekivati do kraja ove godine jer su iz japanske tvrtke najavili kako će prodaja ovog automobila na odabranim tržištima početi tijekom 2022. godine. Cijena također nije poznata.

Izvor: Autoblog
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti