Mnoge tradicionalne automobilske kompanije već su predstavile ili najavile svoje prve električne automobile, a sada je red došao i na Subaru. Japanska kompanija jučer je objavila ime svog prvog električnog vozila koje će razvijati u suradnji s Toyotom. Model je nazvan Solterra, što je ime koje nosi simboliku jer riječi sol i terra na latinskom znače sunce i zemlja.

Punionica električnih automobila Dobra vijest za sve vozače: Evo kad bi električni automobili trebali biti jeftiniji od klasičnih

Za svoj prvi električni automobil ekipa iz Subarua odlučila se za trenutačno najpopularniju kategoriju automobila - SUV. Prilikom najave ovog automobila iz Subarua su objavili kako su tijekom razvoja kombinirali najbolje od svoje ekspertize na polju tehnologije pogona na sva četiri kotača te Toyotine tehnologije elektrifikacije.

Subaru Solterra (Foto: Subaru)

S ovom najavom Subaru je samo zagolicao maštu ljubitelja električnih vozila jer još nisu otkrili previše detalja o samom vozilu, a i dvije službene fotografije koje su objavili ne odaju previše. Na jednoj je vidljiv stražnji dio karoserije s imenom vozila, a na drugoj se vidi cijeli automobil, no u sjeni tako da ne možemo dobiti konkretan dojam o dizajnu i izgledu Subaru Solterre. Ono što je poznato jest da će dimenzijama biti sličan Toyotinom modelu RAV 4, radit će na novoj električnoj platformi e-SUBARU Global Platform, no informacije o kapacitetu baterije i njenoj izdržljivosti, kao i snazi motora ipak nisu objavljene.

Punjenje električnog automobila - 1 Želite kupiti električni automobil? Sad bi moglo biti savršeno vrijeme za to

Više informacija, a možda čak i sve službene podatke o Solterri možemo očekivati do kraja ove godine jer su iz japanske tvrtke najavili kako će prodaja ovog automobila na odabranim tržištima početi tijekom 2022. godine. Cijena također nije poznata.

Izvor: Autoblog
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju