Suosnivač Flickera vraća se igrama [VIDEO]

Stewart Butterfield sa svojom je, sada bivšom suprugom Caterineom Fake 2004. godine pokrenuo online servis za fotografije i video - Flickr. Sada, 6 godina kasnije Butterfield se vraća igrama.

Zimo Zimo Zimo | 22.11.2010. / 08:49

Suosnivač Flickera vraća se igrama [VIDEO]

Stewart Butterfield sa svojom je, sada bivšom suprugom Caterineom Fake 2004. godine pokrenuo online servis za fotografije i video - Flickr. Sada, 6 godina kasnije Butterfield se vraća igrama.Godinu dana nakon osnutka, Yahoo je kupio Flickr, što je Butterfieldu omogućilo da svojim kapitalom pokrene novu tvrtku Tiny Specks koja se bavi igrama, njegovoj prvoj poslovnoj ideji.

Tiny Specs već testira svoju prvu igru Glitch sa preko 5,000 korisnika. Igra je osmišljena za igranje u multiplayeru omogućujući tako da se više ljudi igra istovremeno. U Glitchu, karakteri ili avatari nalaze se u svijetu mašte raznih ilustracija. “Sve je nešto ludo i čudno” - ukratko je igru opisao Butterfield.

butterfield

Butterfield je Flickr pokrenuo sa svojom tadašnjom suprugom Caterineom Fake kao očajnički potez jer nisu mogli pronaći investitora za svoje online igre. Godinu dana kasnije Yahoo je kupio ovaj servis za razmjenu fotografija po nepoznatoj cijeni.

U novom poslovnom potezu Butterfieldu je bilo lakše doći do investitora, pa je tako Andreessen Horowitz uz nekoliko prominentnih investitora uložio 6.5 milijuna dolara u Tiny Specks.

Butterfield je osnovao Tiny Specs sa tri zaposlenika Flickr-a, koji su intenzivno radili na razvijanju igre. Glitch će biti besplatna igra, a dostupnost je najavljena za početak sljedeće godine.

Photo [NYT]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti