Suosnivač The Pirate Baya stigao u Hrvatsku i traži developere za Blockchain startup

Investitor Carl Lundström, globalno najpoznatiji po suosnivačkoj ulozi u The Pirate Bayu, došao je u Hrvatsku kako bi ovdje pokrenuo ured u ime švicarskog startupa Centrabit

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.09.2018. / 12:10

Ighor Yuli i Carl Lundström (Foto: Centrabit) (Foto: Centrabit)

Lundström, koji trenutno živi u Švicarskoj, iza sebe ima i niz drugih projekata među kojima je bio i Rix Telecom, švedska hosting i telekom kompanija koju je u međuvremenu prodao.

Osim Lundströma, značajnu ulogu u startupu Centrabit ima i Ukrajinac Ighor July, tehnički direktor i iskusni programer iza kojeg je više uspješnih projekata od kojih neki imaju i 20 milijuna korisnika. Njihova suradnja započela je prije četiri godine, nakon što je Lundström prepoznao vrijednost Julyjevog blockchain projekta i dogovorio osnivanje zajedničkog startupa.

Njihov proizvod je desktop aplikacija, open source rješenje namijenjeno mjenjačnicama za kriptovalute. Glavne prednosti navedene aplikacije su sigurnost koju desktop nudi u usporedbi s web sučeljem i brzina izvođenja transakcija koja je trenutno jedina na tržištu koja nudi osjećaj transakcija u realnom vremenu.

Lundström i July prije četiri godine otvorili su tvrtku Centrabit u Švicarskoj, a sada žele otvoriti ured u Hrvatskoj i u njemu zaposliti nekoliko C++ developera. Oni će u budućnosti moći izabrati žele li raditi iz Hrvatske ili će se pridružiti Centrabitu u Švicarskoj.

"Za Hrvatsku smo se odlučili zbog reputacije Zagreba kao lokacije s dobrim programerima i umjerenim troškovima rada", rekao je direktor Centrabita Carl Lundström.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti