Sve zbog izazova na TikToku: Influencerica sa Sicilije optužena za poticanje djevojčice na samoubojstvo

Njezini profili na društvenim mrežama blokirani su i zaplijenjena joj je informatička oprema, po istom izvoru.

Hina | 28.01.2021. / 12:11

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Influencerica sa Sicilije u dobi od 48 godina optužena je za poticanje na samoubojstvo nakon smrti djevojčice koja je sudjelovala u igri gušenja na društvenoj mreži TikTok, objavila je u četvrtak talijanska policija.

Istražitelji... su pronašli na društvenoj mreži TikTok poveznicu koja vodi do profila sicilijanske influencerice na kojem se nalazi video s 'izazovom' žene i muškarca u kojem si oni posve prekrivaju lice, uključujući usta i nos, prozirnim selotejpom, tako da ne mogu disati, objašnjava se u priopćenju.

Taj video, jako opasan jer ga mogu vidjeti svi korisnici, bez ikakvih restrikcija, i potaknuti mlade na oponašanje... uklonjen je s platforme TikTok, po istom izvoru.

Sicilijanska influencerica objavila je mnoge druge slične 'videoizazove' kojima je postala popularna i privukla 731.000 pratitelja.

Jedan joj je korisnik čak poručio: Bok... ako mi kažeš dobar dan, kunem se da ću se baciti kroz prozor.

Njezini profili na društvenim mrežama blokirani su i zaplijenjena joj je informatička oprema, navodi izvor.

Prošli tjedan u Palermu desetogodišnja djevojčica ugušila se dok je sudjelovala u izazovu gušenja snimajući se mobitelom na TikToku.

Igra gušenja, u kojoj se prekida disanje do nesvjestice radi snažnih senzacija, svake godine izaziva nesreće, neke sa smrtnim ishodom.

Slučaj je izazvao velike osude u Italiji i Agencija za zaštitu osobnih podataka privremeno je blokirala pristup TikToku korisnicima čija dob nije sigurno potvrđena. Najniža dob za legalnu registraciju na TikToku je 13 godina.

U svjetlu te tragedije, ista agencija zatražila je u srijedu od Facebooka i Instagrama objašnjenja o pristupu maloljetnika tim mrežama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti