Svemirska utrka na moderan način: Rusi žele biti prvi koji će snimiti film u svemiru

Preciznijih informacija o samom filmu, poput glumaca, priče odnosno same logistike snimanja u svemiru, još uvijek nema, ali je jasno što Roscosmos njime želi postići.

Martina Čizmić | 25.09.2020. / 08:21

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tek nekoliko dana nakon što je potvrđeno da će američki glumac Tom Cruise, uz potporu NASA-e, sljedeće godine odletjeti na Međunarodnu svemirsku postaju kako bi snimio prvi film u svemiru, u cijelu su se priču uključili i Rusi.

Točnije, ruska svemirska agencija Roscosmos objavila je kako Rusija želi biti prva zemlja na svijetu koja će snimiti film u svemiru.

Slika nije dostupna Sad je i službeno: Tom Cruise leti u svemir na snimanje novog nastavka "Nemoguće misije"

Međunarodna svemirska postaja (Foto: Arhiva/AFP) Genijalna ideja ili potpuna ludost: Amerikanci pripremaju reality show u kojem je glavna nagrada – put u svemir

Kako navode u objavi, već su krenuli s pripremama u suradnji s jednim od najvećih filmskih studija u Rusiji, Yellow, Black and White te državnom televizijom Channel One Russia.

Priča uključuje let letjelicom Soyuz MS na Međunarodnu svemirsku postaju, u jesen 2021. Protagonist koji će odletjeti na ISS bit će odabran na otvorenom natječaju, stoji u objavi.

Preciznijih informacija o samom filmu, poput glumaca, priče odnosno same logistike snimanja u svemiru, još uvijek nema, ali je jasno što Roscosmos njime želi postići.

Cilj je ovog filma popularizacija svemirskih aktivnosti Rusije, ali i promoviranje kozmonauta, stoji u objavi.

Ruski planovi voema su zanimljivi kad se gledaju u kontekstu vijesti koje su posljednjih tjedana došle iz SAD-a. Naime, prije no što je objavljeno da će Cruise snimati film na ISS-u, objavljeno je i kako jedna američka producentska kuća planira snimiti prvi reality show koji bi se snimao upravo na ISS-u.

Čini se kako bi Međunarodna svemirska postaja mogla postati i prvi svemirski studio u kojem bi kameru držali pravi filmaši, a ne samo astronauti poput Andrewa Morgana i Jessice Meir.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti