Svemirski brod budućnosti: Predstavljena električna zvijer koju smo dugo čekali

Hiperautomobil namijenjen je onima željnim top performansi jako dubokog džepa.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.08.2023. / 13:55

Lamborghini Lanzador (Foto: Lamborghini)

S obzirom na to da se automobilska industrija nezaustavljivo kreće prema elektrifikaciji, jasno je kako se tom trendu moraju prilagoditi sve kompanije na tržištu. Tog su svjesni i u Lamborghiniju te su glasine o njihovom prvom električnom automobilu mrežom kružile već neko vrijeme. Ljubitelji ove kompanije krajem prošlog tjedna napokon su saznali na čemu su radili dizajneri i inženjeri kompanije te je talijanska kompanija na sajmu automobila u Montereyu predstavila svoj prvi potpuno električni model nazvan Lanzador.

  Lamborghini Lanzador (Foto: Lamborghini)

Treba naglasiti kako je riječ o konceptu na kojem će biti baziran konačni model, a svi koji očekuju razmetanje s performansama na koje smo navikli od hiperautomobila bit će razočarani. Ali ne s brojkama, već činjenicom da iz Lamborghinija nisu objavili nikakve konkretne podatke o snazi, brzini, ubrzanju, bateriji itd.

Lamborghini Revuelto Pogledajte nasljednika Aventadora i prvi Lamborghinijev plug-in hibrid - Revuelto

Ono što smo mogli saznati iz službene obavijesti jest da će automobil imati dva električna motora i pogon na sva četiri kotača (riječ je o 23-colnim kotačima) te snagu više od tisuću konja. Pokretat će ga “baterija nove generacije vrhunskih performansi”, pri čemu će većem dosegu pripomoći i aerodinamičan dizajn vozila. Kakve su konkretne brojke što se tiče kapaciteta baterije i dosega saznat ćemo s vremenom, a vremena ima jer prvi električni Lamborghini u prodaji ne treba očekivati prije - 2028. godine.

Ovaj automobil, u kojem mjesta ima čak za četiri osobe, izdvaja se svojim pobunjeničkim i futurističkim dizajnom koji je zadržao nezamjenjiv Lamborghinijev DNA, koji karakteriziraju beskompromisna karizma i sportski duh, komentirali su iz kompanije prilikom predstavljanja, naglasivši kako će ponuditi jedinstveno iskustvo novoj generaciji kupaca koja je tehnološki orijentirana. U ovom automobilu tako se mogu prepoznati dizajnerski elementi ne samo postojećih modela Revuelto i Urus, već i svemirskog broda, komentirali su na Electreku.

Što se interijera tiče, to je kombinacija futurizma i luksuza, a za volanom će se vozači osjećati kao - piloti, stoji u službenoj objavi za medije Lamborghinija.

  Lamborghini Apple doveo stručnjaka iz Lamborghinija koji će im pomoći u razvoju električnog i autonomnog automobila

Prema onome što smo vidjeli na sajmu automobila u Montereyu, ne treba sumnjati da će potražnja za prvim električnim Lamborghinijem biti velika, barem među ljubiteljima te talijanske tvrtke., a bit će zanimljivo vidjeti i koliko će ovo vozilo stajati.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti