Tablet za mase: Izgleda poput Appleova aduta, ali je puno, puno jeftiniji

Dolazi s ekranom dijagonale 11,5 inča rezolucije 1840 x 2800 piksela, a pokreće ga Qualcommov čipset Snapdragon 870.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.08.2023. / 15:20

Vivo Pad Air (Foto: Vivo)

Appleov iPad je najpopularniji tablet na tržištu, a korisnicima je dostupno više različitih modela - od minija preko običnog iPada pa do modela Pro. Ovi uređaji, naravno, nisu jeftini te najpovoljniji model posljednje generacije Appleova tableta stoji od 450 dolara, dok ako želite model Pro s dijagonalom od 12,9-inča morate izdvojiti od 1100 dolara.

iPad Air i iPad mini Novi Air i mini: Apple predstavio novu generaciju iPadova

Za posljednju generaciju iPada Air potrebno je platiti od 600 dolara, no vam ime brenda nije toliko važno, već želite kvalitetan uređaj pristupačne cijene, Vivo je predstavio jedan takav tablet koji pažnju privlači imenom s kojim jasno ukazuje na koje tržište cilja.

Naime, kineski konkurent iPadu Air zove se - Pad Air. Naravno, riječ je o modelu koji radi na Androidu, a u odnosu na Appleov tablet ima veći ekran te snažniju bateriju. Ono što će mnogima ipak biti najzanimljivije jest njegova cijena jer se osnovni model na kineskom tržištu može nabaviti za samo 250 dolara.

Vivo Pad Air dolazi s ekranom dijagonale 11,5 inča rezolucije 1840 x 2800 piksela i frekvencijom osvježavanja od 144 Hz. Pokreće ga Qualcommov čipset Snapdragon 870 te je dostupan u opcijama 8/128 GB i 8/256 GB, dok se najjači model može pohvaliti s 12 GB memorije i 512 GB prostora za pohranu podataka. Kapacitet baterije iznosi 8500 mAh, što je više u odnosu na 7600 mAh koliko ima iPad Air. Naravno, tek u praksi treba vidjeti kako se te brojke o kapacitetu baterije održavaju na njezino trajanje.

Vivo X90 Pro RECENZIJA Vivo X90 Pro: Flagship telefon snažnog hardvera i fantastičnih fotografskih mogućnosti

Što se kamera tiče, Appleov tablet dolazi sa senzorima više rezolucije. Dok iPad Air tako ima dvije 12MP kamere, model Pad Air dolazi sa stražnjom kamerom rezolucije 8MP te prednjom 5MP kamerom.

Iz Viva kažu kako Pad Air podržava različite dodatke poput tipkovnica i stylusa s kojima se može značajno poboljšati iskustvo korištenja ovog tableta. Ovaj uređaj za sada je dostupan na kineskom tržištu i nije poznato kada bi se mogao pojaviti i na drugim tržištima poput europskog.

Izvor: Phone Arena

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti