TEDxZagreb: "Za sreću i zadovoljstvo u životu potrebna je, prije svega, hrabrost"

TEDxZagreb ove se godine pozabavio pitanjem zadovoljstva - u životu, u poslu, u svemu što nas okružuje.

Martina Čizmić | 29.09.2018. / 20:43

Emilio Mendjušić (Foto: TEDxZagreb) (Foto: TEDxZagreb)

Pred prepunim kinom Europa u Zagrebu svoje viđenje zadovoljstva predstavili su veoma zanimljivi, kako strani tako i domaći, govornici. Očaranoj publici govorili su o tome kako su i kada pronašli razloge za zadovoljstvo. Svaki od 19 govornika u svojem je izlaganju predstavio svoje životne priče i iskustva kojima ih žele inspirirati da i sami, u svakodnevnim aktivnostima poput odlaska u kino, obiteljskog ručka ili u šetnji s najmilijima pronađu priliku da budu sretni i zadovoljni.

"Za sve nas, zadovoljstvo predstavlja idealan bijeg od gužve, stresa i loših vijesti. Zapravo je potrebno vrlo malo toga da u svoje živote unesemo zadovoljstvo koje će nas učiniti sretnima. Mnogo je zadovoljnih ljudi oko nas. Osvrnimo se oko sebe i sigurno ćemo pronaći nekoga tko je zadovoljan i tko će s nama htjeti podijeliti taj recept. TEDxZagreb je zbog toga najinspirativniji ovogodišnji događaj i idealno mjesto gdje možemo razmijeniti pozitivne, inspirirajući ideje te jedni na druge utjecati da postanemo sretniji i zadovoljniji", istaknuo na je na otvorenju nositelj licence TEDx za Hrvatsku, Karlo Matić.

TEDxZagreb (Foto: TEDxZagreb) (Foto: TEDxZagreb)

Ovogodišnju konferenciju TEDxZagreb svojim je inspirativnim govorom otvorio Emilio Menđušić, voditelj sokolarskog centra, a uslijedili su redatelj Krešimir Dolenčić, planinar Damir Gobec, komunikolog David JP Phillips, basejumper Robert Pečnik i sportašica Dina Levačić.

Nakon kratke pauze u kojoj su posjetitelji mogi direktno razgovarati s govornicima, program je nastavljen predavanjima poduzetnika Nenada Bakića, inovatora Ivana Vidakovića, znanstvenice Željke Fuchs, informatičkog edukatora Hrvoja Balena, startup poduzetnika Alberta Gajšaka, popularizatora znanosti Hashema Al-Ghailija i plesnog koreografa Igora Barberića.

Konferenciju su na kraju, govorima što za njih predstavlja zadovoljstvo i kako su svojim radom i pogledom na život postali zadovoljni, zaključili arhitekt Ante Vrban, DJ, redatelj, scenograf i kvizoman Mario Kovač, psiholog i balonaš Igor Mikloušić, istraživački novinar Robert Tomić Zuber, avanturist Aron Anderson te pjevačica Danijela Martinović.

Za glazbeni užitak pobrinuli su se Maja Bajamić i Aklea Neon, a program su vodili Petra Habdelić i Ana Mitar.

Podsjetimo, TEDxZagreb organizira se u sklopu globalne platforme TED koja okuplja entuzijaste u više od 190 zemalja širom svijeta, s ciljem promocije ideja vrijednih širenja, inspirativnih priča te pozitivnih stavova i razmišljanja koje mogu doprinijeti stvaranju boljeg i ljepšeg mjesta za život.

Posebnost svih događaja koji se organiziraju pod okriljem TED-a je to što su svugdje u svijetu organizatori ovih događaja, pa tako i konferencije TEDxZagreb, volonteri kojima u njihovom inspirativnom djelovanju podršku pružaju publika i sponzori.

Važno je napomenuti i kako se radi o jedinstvenom događaju na kojem je zabranjeno govoriti o političkim, marketinškim, ideološkim, religijskim ili pseudoznanstvenih temama, već isključivo o zadanoj temi. Ove godine, tema konferencije je zadovoljstvo, a svi koji su propustili svoju mogućnost da uživo slušaju najinspirativnije govore, moći će ih pogledati na TEDx YouTube kanalu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti