Pred prepunim kinom Europa u Zagrebu svoje viđenje zadovoljstva predstavili su veoma zanimljivi, kako strani tako i domaći, govornici. Očaranoj publici govorili su o tome kako su i kada pronašli razloge za zadovoljstvo. Svaki od 19 govornika u svojem je izlaganju predstavio svoje životne priče i iskustva kojima ih žele inspirirati da i sami, u svakodnevnim aktivnostima poput odlaska u kino, obiteljskog ručka ili u šetnji s najmilijima pronađu priliku da budu sretni i zadovoljni.

"Za sve nas, zadovoljstvo predstavlja idealan bijeg od gužve, stresa i loših vijesti. Zapravo je potrebno vrlo malo toga da u svoje živote unesemo zadovoljstvo koje će nas učiniti sretnima. Mnogo je zadovoljnih ljudi oko nas. Osvrnimo se oko sebe i sigurno ćemo pronaći nekoga tko je zadovoljan i tko će s nama htjeti podijeliti taj recept. TEDxZagreb je zbog toga najinspirativniji ovogodišnji događaj i idealno mjesto gdje možemo razmijeniti pozitivne, inspirirajući ideje te jedni na druge utjecati da postanemo sretniji i zadovoljniji", istaknuo na je na otvorenju nositelj licence TEDx za Hrvatsku, Karlo Matić.

TEDxZagreb (Foto: TEDxZagreb) (Foto: TEDxZagreb)

Ovogodišnju konferenciju TEDxZagreb svojim je inspirativnim govorom otvorio Emilio Menđušić, voditelj sokolarskog centra, a uslijedili su redatelj Krešimir Dolenčić, planinar Damir Gobec, komunikolog David JP Phillips, basejumper Robert Pečnik i sportašica Dina Levačić.

Nakon kratke pauze u kojoj su posjetitelji mogi direktno razgovarati s govornicima, program je nastavljen predavanjima poduzetnika Nenada Bakića, inovatora Ivana Vidakovića, znanstvenice Željke Fuchs, informatičkog edukatora Hrvoja Balena, startup poduzetnika Alberta Gajšaka, popularizatora znanosti Hashema Al-Ghailija i plesnog koreografa Igora Barberića.

Konferenciju su na kraju, govorima što za njih predstavlja zadovoljstvo i kako su svojim radom i pogledom na život postali zadovoljni, zaključili arhitekt Ante Vrban, DJ, redatelj, scenograf i kvizoman Mario Kovač, psiholog i balonaš Igor Mikloušić, istraživački novinar Robert Tomić Zuber, avanturist Aron Anderson te pjevačica Danijela Martinović.

Za glazbeni užitak pobrinuli su se Maja Bajamić i Aklea Neon, a program su vodili Petra Habdelić i Ana Mitar.

Podsjetimo, TEDxZagreb organizira se u sklopu globalne platforme TED koja okuplja entuzijaste u više od 190 zemalja širom svijeta, s ciljem promocije ideja vrijednih širenja, inspirativnih priča te pozitivnih stavova i razmišljanja koje mogu doprinijeti stvaranju boljeg i ljepšeg mjesta za život.

Posebnost svih događaja koji se organiziraju pod okriljem TED-a je to što su svugdje u svijetu organizatori ovih događaja, pa tako i konferencije TEDxZagreb, volonteri kojima u njihovom inspirativnom djelovanju podršku pružaju publika i sponzori.

Važno je napomenuti i kako se radi o jedinstvenom događaju na kojem je zabranjeno govoriti o političkim, marketinškim, ideološkim, religijskim ili pseudoznanstvenih temama, već isključivo o zadanoj temi. Ove godine, tema konferencije je zadovoljstvo, a svi koji su propustili svoju mogućnost da uživo slušaju najinspirativnije govore, moći će ih pogledati na TEDx YouTube kanalu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju