Tehnologija za praćenje vida utvrdila da muškarci vole gledati sise

Istraživanje koje je provela kompanija Miratech nad 210 sudionika iz sedam zemalja, pokazalo je da muškarci vole gledati sise.

Zimo Zimo Zimo | 17.11.2011. / 16:14

Tehnologija za praćenje vida utvrdila da muškarci vole gledati sise

Istraživanje koje je provela kompanija Miratech nad 210 sudionika iz sedam zemalja, dokazalo je da muškarci vole gledati sise.

Kompanija je testiranje vršila individualno pa je tako svaki sudionik zamoljen da gleda 20s u sliku žene sa istaknutim grudima bez posebnih uputa. Za vrijeme dok su ispitanici gledali sliku, tehnologija za praćenje pogleda pratila je pokrete sudionika.

Rezultati su pokazali da muškarci provode 37 posto više vremena od žena zureći u grudi, dok su žene 27 posto provele više vremena gledajući u prsten na ruci žene sa slike.

Ostale statistike pokazuju kako muškarci više gledaju usne tok žene preferiraju oči. Sveukupno gledajući, slično ponašanje pokazali su ispitanici bez obzira na spol i državu u kojoj žive, a to je da se najviše promatralo lice, zatim grudi i najmanje trbuh.

Istraživanje je pokazalo prednosti tehnologije praćenja pogledom, odnosno sudionici su nakon gledanja u sliku žene trebali napisati što su vidjeli. Muškarci su tako istaknuli da su najviše promatrali oči i prsten, što sudeći prema praćenju pogleda nije istina.

Tako je ova tehnologija pokazala različite odgovore odnosno što je izmjereno i što su sami korisnici rekli. 'Sa tehnologijom praćenja pogleda moguće je izmjeriti ponašanje koja je nemoguće otkriti korištenjem tradicionalnih metoda' istaknuli su na stranici.

Kompletno istraživanje možete pogledati na stranici miratech.com.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti