Još jedna dobro poznata internetska platforma pod povećalom EU-a

Ovo je 24. internetska platforma koja je ušla skupinu najvećih platformi u kojoj su već Zalando, Shein i Amazon.

Hina | 31.05.2024. / 13:26

Europska komisija nadzire velike internetske platforme, ilustracija (Foto: Getty Images)

Europska komisija je u petak dodala kinesku internetsku trgovinu Temu na popis vrlo velikih internetskih platformi, koje prema Aktu o digitalnim uslugama podliježu pojačanoj kontroli.

Kineska kompanija Temu bilježi veliki uspjeh na europskom tržištu zahvaljujući iznimno niskim cijenama u odnosu na konkurenciju. S obzirom na to da ima više od 45 milijuna korisnika mjesečno u EU-u, dobila je status vrlo velike platforme, što znači da podliježe najstrožim pravilima za zaštitu potrošača od ilegalnog sadržaja i krivotvorenih proizvoda. Temu je 24. internetska platforma koja je ušla skupinu najvećih platformi u kojoj su već Zalando, Shein i Amazon.

Velike internetske platforme, ilustracija Nova pravila igre: Evo što će sve velike internetske platforme morati napraviti ako žele nastaviti poslovati u Europi

Nakon što je Temu službeno proglašen velikim internetskom platformom, Komisija postaje nadležna za usklađenosti te kineske tvrtke s Aktom o digitalnim uslugama u suradnji s irskim koordinatorom za digitalne usluge.

Službe Komisije pozorno će pratiti kako platforma primjenjuje pravila i obveze Akta o digitalnim uslugama, posebno u pogledu mjera za jamčenje zaštite potrošača i suzbijanje širenja nezakonitih proizvoda.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti