Tesla uložila 1,5 milijardi dolara u bitcoin, cijena kriptovalute "poletjela na Mjesec"

Nakon što je Tesla sad potvrdila ulaganje od 1,5 milijardi dolara u bitcoin, koje je napravljeno u siječnju 2021., cijena te kriptovalute jednostavno je odletjela prema novom svevremenskom rekordu.

Branimir Vorša | 08.02.2021. / 16:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Napoznatija i najpopularnija svjetska kriptovaluta bitcoin (BTC), postigla je još jedan rekord svih vremena postigavši cijenu od preko 43.000 dolara u ponedjeljak, prema podacima s burzi kriptovaluta i portala CoinMarketCap.

Razlog za trenutni ogroman skok vrijednosti bitcoina jest taj da je Tesla potvrdila da je proteklog mjeseca uložila 1,5 milijardi u tu kriptovalutu.

Kako bi osigurali veću fleksibilnost te nadalje diverzificirali te maksimizirali profit, u Tesli su nadogradili politiku ulaganja u siječnju ove godine, prema podacima iz američke komisije za vrijednoste papire i razmjenu (SEC).

Nova politika ulaganja sugerira da bi kompanija trebala više novca ulagati u rezerve alternativne imovine, poput digitalne imovine, zlata, burzovnih ulaganja i drugih.

Za ogroman skok bitcoina u siječnju zaslužan je pak bio šef Tesle Elon Musk, koji je u svojoj biografiji tagirao i bitcoin, nakon čega je cijena te kriptovalute skočila na preko 37.000 dolara.

Izvor: Sputnik

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti