The Light Phone - vrlo neobičan, ali jednostavan telefon čija baterija traje 20 dana

Danas pametne telefone koristimo za razne stvari, od surfanja internetom, do gledanja filmova i igranja igrica, što opterećuje bateriju pa nam se dogodi da se, baš onda kada trebamo obaviti neki poziv, baterija ugasi.

Monika Nožić Monika Nožinić | 19.05.2015. / 13:58

The Light Phone - vrlo neobičan, ali jednostavan telefon čija baterija traje 20 dana

Danas pametne telefone koristimo za razne stvari, od surfanja internetom, do gledanja filmova i igranja igrica, što opterećuje bateriju pa nam se dogodi da se, baš onda kada trebamo obaviti neki poziv, baterija ugasi.

Zbog toga se ljudi, pogotovo oni stariji, ali i osobe koje telefon koriste za duge razgovore, često odlučuju na kupovinu uređaja koji ima samo opcije telefoniranja i slanja poruka.

Tu na scenu stupa The Light Phone, koji je dizajniran na način da biste ga što manje koristili. Jednostavan je, vrlo malen i debljine tek 4 milimetra, a namijenjen je onima koji žele "rezervu" za svoj glavni mobilni uređaj.

Opremljen je aplikacijom koja omogućuje proslijeđivanje poziva upućenih na postojeći broj telefona. Baterija navodno traje i do 20 dana, što znači da gotovo uvijek možete računati na njega kada vam se na telefonu koji inače koristite potroši baterija.

Autori The Light Phone telefona sredstva prikupljaju putem crowdfunding platforme Kickstarter, a do sada su skupili 70 000 od ciljanih 200 000 dolara. Cijena uređaja je 100 dolara, a po toj će ga cijeni dobiti svi koji doniraju taj iznos. Očekuje se da će izaći u lipnju 2016. godine.

Pogledajte video:

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti