Tiffany najavio NFT kolekciju namijenjenu onima dubljeg džepa

U prodaji će se pojaviti samo 250 NFT-a, a cijena jednog iznosit će 30 ethera, odnosno oko 50 tisuća dolara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.08.2022. / 10:09

Najava za NFTiff (Foto: Tiffany & Co)

Prije početka krize i velikog pada vrijednosti kriptovaluta, gotovo svakodnevno smo mogli čitati o raznim novim NFT projektima. Fotografije, animacije, tvitovi i drugi digitalni sadržaj poput virtualnih kuća i brodova prodavali su se za velike količine novaca. Dok su neki to smatrali lošim ulaganjem koje nema nikakvu vrijednost, drugi su, slično kao i s kriptovalutama, ulagali novac u takve nezamjenjive tokene nadajući se da će ih moći prodati po puno većoj cijeni.

NFT Bilo je dobro dok je trajalo: Je li NFT groznica na svome kraju?

Ipak, kako je vrijednost kripta pala, tako se smanjio i broj NFT projekata jer su mnogi postali oprezniji oko svojih investicija.

Ipak, jedna kompanija koju kriza nije spriječila da krene u NFT vode jest - Tiffany & Co. Poznati luksuzni brend najavio je da će 5. kolovoza početi s prodajom vlastite kolekcije NFTiff. Bit će dostupno samo 250 takvih NFT-a, a nije teško zaključiti kako njihova cijena neće biti jeftina. Prodavat će se po cijeni od 30 ethera (oko 50 tisuća dolara) i bit će namijenjeni vlasnicima poznate NFT kolekcije CryptoPunks.

Za razliku od ostalih NFT-a koji dolaze samo u digitalnom obliku, Tiffany ipak daje nešto više, a to je i pravi privjesak. Naime, za cijenu od 30 ethera korisnici CryptoPunksa dobit će privjesak s likom iz kolekcije CryptoPunksa koju već posjeduju, kao i digitalnu verziju tog privjeska koja se prodaje kao NFT. Naravno, osobe koje kupe taj NFT mogu ga dalje prodavati putem online trgovina za prodaju nezamjenjivih tokena.

Revuto tim Revuto osmislio NFT koji vlasniku nudi "doživotnu" pretplatu na Netflix ili Spotify

Zanimljivo, na Cnetu kažu kako bi ovo mogla biti najskuplja javna prodaja NFT-a u povijesti. Iako se na ovom tržištu okreće veliki novac, većina NFT-a na početku bi se prodala po nižoj cifri da bi naknadno na online trgovinama poput OpenSea njihova vrijednost dosegla puno veću vrijednost.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti