Tiktokovci zaratili s Trumpom: Zbog njihove gerilske kampanje morao intervenirati Apple

Ljutiti korisnici TikToka s Trumpom su se odlučili obračunati na način koji im je najbliži - ciljajući njegovu službenu aplikaciju.

Martina Čizmić | 24.08.2020. / 15:28

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Korisnici TikToka već su pokazali da se gerilskim kampanjama znaju nositi s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom. Nakon što su se masovno prijavljivali za besplatne karte za njegov politički skup, na kojem se nisu ni planirali pojaviti te tako osramotili Trumpovu kampanju, krenuli su u novi osvetnički pohod.

Ljutiti zbog njegovih poteza usmjerenih prema njihovoj najdražoj aplikaciji, TikToku, korisnici su u App Storeu ostavljali loše kritike za službenu aplikaciju Trumpove predsjedničke kampanje. Loših kritika bilo je toliko da je Apple u jednom trenutku morao resetirati sve komentare.

Među komentarima označenima jednom zvjezdicom najčešće se spominjalo kako je Trumpova aplikacija prepuna grešaka, ali i da krade osobne informacije. Upravo je ta posljednja kritika zapravo odgovor na Trumpove optužbe da TikTok osobne podatke svojih korisnika prosljeđuje kineskoj vladi.

U jednom je trenutku broj negativnih kritika s 20.500 skočio na 216.ač500 u samo dva dana. Nakon što je Apple resetirao komentare i ocjene, Trumpova je aplikacija (trenutno) ocijenjena sa 3,8 zvjezdica.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li tiktokovci nastaviti akcije protiv Trumpove predsjedničke kampanje te hoće li to u konačnici i utjecati na Trumpov stav prema TikToku i predsjedničke izbore.

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti