Tim Laganica pobjednici try{code}catch hackathona

Timovi su u samo 24 sata morali osmisliti i razviti web i mobilnu aplikaciju za darivanje krvi.

Martina Čizmić | 29.05.2018. / 17:30

Tim Laganica (Foto: Combis) (Foto: Combis)

U sklopu nedavno održane Combisove konferencije, održan je i Combis try{code}catch hackathon, 24-satno studentsko natjecanje  na kojem se natjecalo ukupno 15 timova.

Nakon dvije godine održavanja try{code}catch hackathona u Zagrebu, uvjerili smo se ne samo da mladi zaista imaju puno volje i želje za osmišljavanjem IT rješenja, već i odlične inovativne ideje koje su nas oduševile. Upravo smo se zato ove godine odlučili hackathon organizirati u sklopu Combis konferencije kako bi i sudionicima konferencije dali priliku da čuju kako mladi razmišljaju i primjenjuju svoje ideje u praksi. S druge strane, studentima smo također htjeli pružiti jedinstvenu priliku da prisustvuju na Combis konferenciji te da steknu nova IT znanja i iskustva, rekao je Mladen Maras, direktor try{code}catch hackathona.

Timovi su u samo 24 sata morali osmisliti i razviti web i mobilnu aplikaciju za darivanje krvi.

Svake godine promišljamo što bi najbolje povezalo hackathon i aktualne ICT teme te viziju i misiju Combisa. Tako smo se ove godine odlučili kako će zadatak try{code}catch hackathona biti društveno odgovorne tematike - studenti će razvijati aplikacije za darivanje krvi. Iskreno se nadamo kako će upravo ta tema kojoj je cilj pomaganje zajednici, dodatno potaknuti natjecatelje u rješavanju zadatka, istaknuo je Maras.

Priliku da prezentiraju svoja rješenja na samoj konferenciji dobila su 3 najbolja tima. Pobjedu i nagradu u iznosu od 20.000 kuna osvojio je tim Laganica. Drugo mjesto osvojio je tim Riteh Web Team, dok je treće mjesto pripalo timu Imutables.

Ovogodišnji zadatak - razvijanje web i mobilne aplikacije za darivanje krvi - bio je izazovan, no vjerujem da su studenti prepoznali potencijal koji ima za cijelo društvo i zbog toga su se dodatno potrudili. Kroz tri godine održavanja hackathona bavili smo se različitim temama i eksperimentirali, a ono na što sam izuzetno ponosan jest ovogodišnje unaprjeđenje u pogledu formata te prožimanje hackathona i COMBIS konferencije. Na ovaj način smo ponovno kreirali nešto novo i drugačije - kako za konferencijsku publiku tako i za mlade ICT talente, rekao je direktor try{code}catch hackathona Mladen Maras.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti