Tko su osnivači Nanobita? Krenuli su bez ureda i kapitala, a danas su globalne superzvijezde

Alan Sumina i Zoran Vučinić krenuli su bez ureda i novca, s dva računala, a danas su prodani švedskoj tvrtki za gotovo milijardu kuna. Zagrebački Nanobit, itetkako dobro poznat u industriji videoigara, ovim poslom dobiva dodatni zamah u razvoju.

Stephanie Stelko | 17.09.2020. / 23:06

Za gotovo milijardu kuna zagrebačka tvrtka Nanobit postaje dijelom švedske Stillfront grupe, svjetskog diva u industriji videoigara. Ovo je jedna od najvećih investicija u povijesti hrvatske tehnološke industrije.

Pridruživanjem Stillfront grupi Nanobit dobiva dodatni zamah koji će nam omogućiti nastavak rasta, razvoj novih ambicioznih planova i projekata. Veselimo se suradnji s ostalim uspješnim studijima u sastavu Stillfronta, što će dodatno ubrzati razvoj i Nanobita i Stillfront grupe, a naši zaposlenici će imati priliku surađivati s najboljima iz svijeta, ističu iz Nanobita.

Švedska će kompanija prvo kupiti 78 psoto udjela za 100 milijuna dolara, a konačan iznos mogao bi dosegnuti i do 148 milijuna dolara. Ovim poslom Zagreb će se upisati među središta svjetske industrije videoigara. U domaćoj industriji, oduševljeni ovim uspjehom.

Nanobit je zapravo ovom enormnom akvizicijom zapisao na svjetskoj sceni kao definitivno globalni game development superstar i ono što je najbitnije, brzo rastućoj HR gaming industriji koja bilježi super rezultate i velik uspjeh na svjetskoj sceni je dao fantastičan vjetar u leđa, kaže Damir Đurović iz Reboota.

Priča o Nanobitu počela je prije 12 godina, s puno entuzijazma i svega dva računala. Brzo su postali jedna od najbrže rastućih europskih tvrtki.

Osnivači Nanobita još 2015. godine su govorili o širenju na druga tržišta, u našoj rubrici Bolja Hrvatska, nakon što su nas u Montekarlu predstavljali među najboljim svjetskim poduzetnicima.

Danas im se ta želja i ostvarila. Nanobit sada ima 125 zaposlenika, a njihove igre zabavljaju 10 milijuna igrača na mjesec. Pridruživanjem švedskom divu nastavit će osvajati svijet, ali središte i dalje ostaje - u Zagrebu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti