Legenda Microsofta naljutila Billa Gatesa i zamalo dobila otkaz zbog nepromišljene izjave oko igranja videoigara

Jedna nespretna izjava o tome kako svi to rade, ali o tome nitko ne govori zamalo je stajala posla Seamusa Blackleyja iz Microsofta.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.01.2022. / 12:07

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Seamus Blackley jedna je od ključnih osoba zaslužna za razvoj prve generacije Microsoftove igraće konzole Xbox koja je predstavljena početkom ovog tisućljeća. Zbog njegovih ga je zasluga dio medija prozvao “ocem Xboxa”, no malo je nedostajalo da prije predstavljanja konzole dobije otkaz i da cijeli njegov trud padne u zaborav. A sve zbog jednog komentara.

Xbox (Foto: AFP) Microsoft se odlučio na drukčiju taktiku u odnosu na Sony: Prekinuli su proizvodnju Xboxa One

Nekoliko tjedana prije predstavljanja prvog Xboxa, tijekom jednog intervjua Blackley je usporedio igranje videoigara s - masturbacijom. Naime, rekao je da to svi rade, no nitko o tome ne želi pričati. Iako je jasno na što je mislio te je mnogima ta izjava ne samo šaljiva, već i istinita, malo je reći da s njom nisu bili oduševljeni direktori u Microsoftu. Dapače, Bill Gates i naknadni CEO Steve Ballmer bili su iznimno ljuti na njega zbog te izjave. Problem je nastao kada su komentar pročitale “konzervativne supruge Microsoftovih direktora”, što je pokrenulo lavinu nezadovoljstva u kompaniji prema njemu.

Slika nije dostupna Prvi čovjek Xboxa komentirao posljednje poteze Netflixa: “Mislim da je pametno to što rade”

Iako je riječ o komentaru koji je star više od 20 godina (Xbox je predstavljen 2001.), nisu svi upoznati s izjavom o usporedbi igranja i masturbacije, a nedavno je taj komentar na Twitteru spomenula novinarka Dina Bass. Na njen tvit reagirao je i sam Blackley napisavši da je zbog njega umalo dobio otkaz.

Srećom, otkaz na kraju nije dobio pa je ova priča ostala samo zanimljiva i šaljiva anegdota, a Blackley je naučio lekciju oko komuniciranja s medijima.

Izvor: Kotaku
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti