Microsoft se odlučio na drukčiju taktiku u odnosu na Sony: Prekinuli su proizvodnju Xboxa One

Proizvodne trake za modele Xbox One S i X ugašene su još krajem 2020. te je fokus u potpunosti prebačen na model Series X/S.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.01.2022. / 10:54

Xbox (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Iz Sonyja su na probleme na tržištu vezane uz nestašicu čipova i konzola nove generacije odlučili odgovoriti povećanjem proizvodnje starije generacije PlayStationa koja bi, dok se situacija ne popravi, trebala zadržati gamere u ekosustavu PlayStationa. Nakon što se ovaj tjedan ta informacija proširila mrežom, novinari su odlučili ispitati jesu li se i u Microsoftu odlučili na sličan potez, a odgovor je jasan - ne.

Xbox (Foto: Microsoftov servis za streamanje videoigara stiže i na Xbox

Što se Microsofta tiče, priča sa starijom generacijom konzole - Xbox One X i Xbox One S odavno je završena te je fokus kompanije isključivo na posljednju generaciju. Kompanija je još tijekom ljeta 2020. prekinula proizvodnju modela Xbox One X i digitalnu verziju modela Xbox One S, no nastavili su s proizvodnjom klasične verzije modela One S. No ne zadugo te su već krajem te godine ugasili proizvodne linije i za taj model: Kako bi se fokusirali na proizvodnju modela Xbox Series X/S, prekinuli smo s proizvodnjom svim Xbox One konzola krajem 2020., objasnila je za medije direktorica za proizvodni marketing iz odjela za Xbox.

Dosadašnje brojke pokazuju da je to bila odlična taktika za Microsoft te je prodaja modela Xbox Series X/S u istom razdoblju nakon lansiranja već nadmašila prodaju starijih generacija.

Slika nije dostupna Prvi čovjek Xboxa komentirao posljednje poteze Netflixa: “Mislim da je pametno to što rade”

Posebno je popularna verzija Xbox Series S za kojom postoji velika potražnja te ju je puno lakše nabaviti u odnosu model Series X i nove PlayStationa. Iako je S malo slabija verzija u odnosu na Series X, njegov najjači adut je cijena od, za konzole nove generacije samo 299 dolara. O njegovoj popularnosti najbolje govori i činjenica da je upravo ova konzola bila najpopularnija tijekom Black Fridaya u SAD-u te su ranije i iz Microsofta komentirali kako se ne treba iznenaditi ako se na kraju ciklusa konzola nove generacije model Series S proda u puno više komada u odnosu na Series X.

Izvor: Input Mag
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti