Zbog nestašica novih modela konzole, Sony će povećati proizvodnju PlayStationa 4

Iz Sonyja se nadaju kako će pojačana proizvodnja PS4 “zadržati gamere u ekosustavu PlayStationa”.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.01.2022. / 14:23

PlayStation 4 (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Posljednja generacija Sonyjeve igraće konzole san je mnogih gamera diljem svijeta, no zbog trenutačne situacije na tržištu i nestašice čipova, ti se snovi još neće ostvariti. Potražnja je i dalje puno veća od ponude i pitanje je kada će se situacija stabilizirati.

Slika nije dostupna Loša vijest za one koji razmišljaju o kupovini PlayStationa 5

Ako korisnicima već ne mogu ponuditi dovoljan broj PlayStationa 5, iz Sonyja su se odlučili povećati proizvodnju starije generacije PlayStationa. Prema informacijama iz Bloomberga, Sony je namjeravao obustaviti proizvodnju PlayStationa 4, no zbog novonastale situacije od toga su odustali tako da namjeravaju nastaviti s proizvodnjom četvorke.

Za razliku od konzole PlayStation 5 koja koristi nove i teško dobavljive čipove, PS 4 koristi starije i manje napredne čipove te je jednostavnija za proizvodnju. U Sonyju se nadaju kako će tako, usprkos nestašici čipova i nove konzole, “zadržati gamere u ekosustavu PlayStationa” te vjeruju kako će i cijena biti važan faktor za potražnju starije konzole.

Slika nije dostupna Najpopularnije franšize za PlayStation stižu i na pametne telefone?

Iz Sonyja su potvrdili navode novinara Bloomberga prema kojima će nastaviti s proizvodnjom PlayStationa 4 tijekom cijele ove godine, no demantirali informacije prema kojima su namjeravali prekinuti proizvodnju i prodaju starije generacije konzole i u potpunosti se fokusirati na “peticu”. Japanska kompanija podsjeća kako je riječ o jednoj od najprodavanijih konzola u povijesti te kako uvijek postoji jedan period nakon predstavljanja nove generacije tijekom kojeg su oba modela konzola u prodaji.

Izvor: IGN
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti