Stiže Spartacus! Sony priprema velike novitete za sve vlasnike PlayStationa

Novi servis trebao bi objediniti dva trenutačno dostupna Sonyjeva servisa PlayStation Plus i PlayStation Now.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.12.2021. / 08:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sony predvodi tržište igraćih konzola po broju prodanih primjeraka PlayStationa, no japanska kompanija ne može konkurirati Microsoftu sa svojim gamerskim servisima. Microsoftov Games Pass već ima više od 18 milijuna pretplatnika na kojem su, po cijeni između 10 i 15 dolara mjesečno, dostupne stotine igara. Kompanija kojom upravlja Satya Nadella posljednjih je godina veliki naglasak stavila na servise te je svaka nova igra koja se pojavi u prodaji za Xbox, odmah dostupna i na Game Passu.

Slika nije dostupna Loša vijest za one koji razmišljaju o kupovini PlayStationa 5

Također, od ove godine dostupan je i njihov servis xCloud koji korisnicima omogućuje igranje cloud igara napravljenih za Xbox ne samo putem konzola, već i na računalima i mobilnim uređajima.

Kako bi bolje konkurirali Microsoftu i njegovim servisima, Sony za sljedeću godinu priprema novi pretplatnički servis kodnog imena Spartacus, objavili su na Bloombergu pozivajući se na neimenovane izvore iz Sonyja. Novi servis trebao bi objediniti dva trenutačno dostupna Sonyjeva servisa PlayStation Plus i PlayStation Now, a bit će dostupan na konzolama PS4 i, naravno, PS5.

S dolalskom novo servisa Sony bi trebao zadržati brend PlayStation Plus, dok će umiroviti brend PlayStation Now.

Slika nije dostupna Roblox stiže i na PlayStation i Switch?

Spartacus će navodno imati tri razine pretplate - iako svi detalji još nisu usavršeni pa i dalje postoji mogućnost promjena. Prva razina korištenja ovog servisa korisnicima će omogućiti uživanje u opcijama kakve trenutačno imaju pretplatnici servisa PlayStation Plus, dakle pristup multiplayer igrama te igranje određenih igara besplatno. Druga razina pretplate omogućit će pristup katalogu igara za PlayStation 4, a s vremenom i za PlayStation 5, dok će treća razina omogućiti pristup dužim demo verzijama igara, streamingu, kao i pristup starijim igrama napravljenim za prve tri generacije PlayStationa, kao i za dlanovnu Sonyjevu konzolu PSP.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti