Najpopularnije franšize za PlayStation stižu i na pametne telefone?

Sony je raspisao natječaj za posao za šefa mobilnih uređaja PlayStation Studiosa čiji će zadatak, među inim, biti prilagodba najpopularnijih franšiza za PlayStation za mobilne uređaje.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.04.2021. / 08:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Otvoreni natječaj za posao u Sonyju otkrio je planove za pametne telefone ove kompanije koja se ozbiljnije namjerava posvetiti tržištu mobilnih igara. Natječaj je raspisan za prvog čovjeka odjela mobilnih uređaja PlayStation Studiosa, a ta bi osoba trebala upravljati svim aspektima ekspanzije razvoja igara - od konzola i osobnih računala do mobilnih uređaja i Live Servicesa te razviti mobilnu strategiju za PlayStation Studios.

Nintendo Switch Lite Nintendo priprema odgovor novom PlayStationu i Xboxu

Ono što je naročito zanimljivo i privlači pažnju jest što se u opisu posla posebno naglašava fokus na uspješno prilagođavanje najpopularnijih franšiza za PlayStation na mobilne uređaje. Iako se ne spominju konkretne franšize, čini se kako bi u budućnosti i na pametnim telefonima mogli uživati u naslovima poput Uncharteda, God of War i drugim popularnim igrama koje su trenutačno dostupne samo na PlayStationu. S obzirom na to da su sličnim putem već ranije krenule i druge kompanije pa su naslovi poput Call of Dutyja i PUBG-a na kojima su gameri uživali na konzolama i računalima, uspješno prebačeni i na mobilne uređaje, jasno je kakav potencijal na tom tržištu leži i za Sony.

Ipak, u Sonyju ne žele žuriti te namjeravaju razviti strategiju za mobilne uređaje za sljedećih tri do pet godina tijekom kojih bi trebali krenuti s predstavljanjem naslova za PlayStation na mobilnim uređajima. Svi koji malo bolje prate Sony sjetit će se da je kompanija i ranije imala planove o širenju na mobilno tržište, a prije desetak godina čak su predstavili i PlayStation telefon Xperia Play koji ipak nije ostvario neki veliki uspjeh.

Slika nije dostupna Model koji želi i LeBron James: PlayStation 5 Golden Rock stoji, vjerovali ili ne, pola milijuna dolara

Inače, kompanija je nedavno najavila gašenje online trgovine PSN Store za svoju dlanovnu konzolu PlayStation Vita jer, čini se, u njihovim mobilnim planovima više nema mjesta za takve posebne igraće konzole, već samo za pametne telefone.

Izvor: Tech Radar

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti