Otvoreni natječaj za posao u Sonyju otkrio je planove za pametne telefone ove kompanije koja se ozbiljnije namjerava posvetiti tržištu mobilnih igara. Natječaj je raspisan za prvog čovjeka odjela mobilnih uređaja PlayStation Studiosa, a ta bi osoba trebala upravljati svim aspektima ekspanzije razvoja igara - od konzola i osobnih računala do mobilnih uređaja i Live Servicesa te razviti mobilnu strategiju za PlayStation Studios.

Nintendo Switch Lite Nintendo priprema odgovor novom PlayStationu i Xboxu

Ono što je naročito zanimljivo i privlači pažnju jest što se u opisu posla posebno naglašava fokus na uspješno prilagođavanje najpopularnijih franšiza za PlayStation na mobilne uređaje. Iako se ne spominju konkretne franšize, čini se kako bi u budućnosti i na pametnim telefonima mogli uživati u naslovima poput Uncharteda, God of War i drugim popularnim igrama koje su trenutačno dostupne samo na PlayStationu. S obzirom na to da su sličnim putem već ranije krenule i druge kompanije pa su naslovi poput Call of Dutyja i PUBG-a na kojima su gameri uživali na konzolama i računalima, uspješno prebačeni i na mobilne uređaje, jasno je kakav potencijal na tom tržištu leži i za Sony.

Ipak, u Sonyju ne žele žuriti te namjeravaju razviti strategiju za mobilne uređaje za sljedećih tri do pet godina tijekom kojih bi trebali krenuti s predstavljanjem naslova za PlayStation na mobilnim uređajima. Svi koji malo bolje prate Sony sjetit će se da je kompanija i ranije imala planove o širenju na mobilno tržište, a prije desetak godina čak su predstavili i PlayStation telefon Xperia Play koji ipak nije ostvario neki veliki uspjeh.

Slika nije dostupna Model koji želi i LeBron James: PlayStation 5 Golden Rock stoji, vjerovali ili ne, pola milijuna dolara

Inače, kompanija je nedavno najavila gašenje online trgovine PSN Store za svoju dlanovnu konzolu PlayStation Vita jer, čini se, u njihovim mobilnim planovima više nema mjesta za takve posebne igraće konzole, već samo za pametne telefone.

Izvor: Tech Radar

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju