Nintendo priprema odgovor novom PlayStationu i Xboxu

Krajem godine na tržištu bi se trebala pojaviti još jedna igraća konzola, poboljšani Nintendo Switch koji će imati veći ekran te podršku za 4K.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.03.2021. / 08:58

Nintendo Switch Lite (Foto: Nintendo)

Najveći fokus gamerske javnosti proteklih je godinu dana bio usmjeren prema Sonyju i Microsoftu, odnosno novim generacijama njihovih konzola. Da se i ove godine ne bi pričalo samo o PlayStationu 5 i novom Xboxu, pobrinut će se Nintendo, koji priprema novu verziju svoje konzole Switch. Prema informacijama više medija, predstavljanje je planirano za drugi dio ove godine, dok bi se nadograđeni Switch u prodaji trebao pojaviti krajem godine, taman pred prazničko šoping-razdoblje kada će mnoga djeca (i oni malo stariji) pod borom poželjeti upravo igraću konzolu.

  Xbox Tržište videoigara i konzola moglo je biti potpuno drukčije: Microsoft je pokušao kupiti Nintendo

Nintendo Switch Pro, kako bi se nova verzija konzole mogla zvati, trebao bi imati veći i bolji ekran - u trenutačni model ugrađen je LCD dijagonale 6,2 inča (model Switch Light ima 5,5-inčni ekran), dok bi novi Switch trebao imati 7-inčni 720p OLED ekran. Iste informacije kažu da će se s novom verzijom konzole igre na TV-u moći igrati u 4K rezoluciji.

Yoshio Tamura iz konzultantske kompanije DSCC za stranicu IGN rekao je kako OLED ekrani troše manje baterije, nude bolji kontrast, a vjerojatno i brži odaziv u odnosu na aktualne ekrane ugrađene u Nintendovu konzolu. Kada se tome doda i veći ekran, nije teško zaključiti kako bi verzija Pro ove konzole mogla privući veliki broj ljubitelja videoigara. Proizvodnja novih modela trebala bi početi najranije u lipnju ove godine, pri čemu će za ekrane biti zadužen Samsung Display.

Nintendo Velika godina za Nintendo: Analitičari predviđaju bolju prodaju Switcha od PS5 i novog Xboxa te predstavljanje modela Switch Pro

Iz IGN-a podsjećaju kako glasine o novoj Nintendovoj konzoli kruže internetom još od prošle godine te i dalje nema službenih informacija o modelu Pro. Dio analitičara čak smatra kako, usprkos dolasku novih konkurentskih konzola na tržište, još nema razloga za Nintendo da predstavi novi model Switcha jer se aktualni model odlično prodaje te je do sada prodano gotovo 80 milijuna komada.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti