Velika godina za Nintendo: Analitičari predviđaju bolju prodaju Switcha od PS5 i novog Xboxa te predstavljanje modela Switch Pro

Iako je pažnja analitičara tržišta videoigara prvenstveno usmjerena prema novom PlayStationu i dva modela Xboxa, velike planove na tržištu ima i Nintendo.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.01.2021. / 10:46

Nintendo (Foto: AFP)

Pandemija koronavirusa, privremeni prekidi i usporavanja proizvodnje te zaključavanja država širom svijeta nisu uspjeli zaustaviti Microsoft i Sony u lansiranju nove generacije igraćih konzola prošle godine. PlayStation 5 i Xbox Series X i S iznimno su tražena roba za kojom će potražnja još neko vrijeme biti veća od ponude. No iako je većina pažnje na gamerskom tržištu usmjerena prema Sonyju i Microsoftu, analitičari s dobrim vezama u industriji videoigara naglašavaju kako nikako ne treba zapostaviti Nintendo koji ima velike planove za ovu godinu.

Gaming, ilustracija Iznenađujući rezultati istraživanja: Ljudi koji igraju videoigre su - sretniji

Ti planovi uključuju i predstavljanje nove generacije aktualne konzole Switch koja će biti hardverski snažnija i bolje će konkurirati novom PlayStationu i Xboxu, smatra dio analitičara koji su svoje prognoze dali za Gamesindustry.biz. Analitičar Serkan Toto iz Kantan Gamesa još je za kraj prošle godine najavljivao novi Nintendov Switch Pro s podrškom za 4K. Najavljivao je tada cijenu od 399 dolara za taj uređaj, a kao što je očito, nadograđena konzola nije predstavljena tijekom 2020. i Toto sada kaže da je možemo očekivati tijekom ove godine.

Toto, kao i analitičar NDP Groupa Mat Piscatella predviđaju kako bi 2021. mogla biti odlična godina za Nintendo i to ne samo zbog novog modela konzole, već i zato što vjeruju kako će aktualni model Switcha biti najprodavanija konzola godine. Dakle, Switch bi se trebao prodati u više komada u odnosu na novi PlayStation i Xbox. Kao razloge za to Piscatella navodi “sadržaj i promotivne aktivnosti”.

Nintendo Switch Lite Na krilima koronakrize profit im porastao više od 400 posto

Što se prodaje novih konzola Microsofta i Sonyja tiče, Serkan Toto i analitičar Piers Harding-Rolls slažu se kako je japanska kompanija u prednosti te da će prodaja PlayStationa 5 biti veća u odnosu na ukupan broj prodanih primjeraka Xboxa Series X i S.

Izvor: TechSpot
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti