Top modeli Androida: Poznato je gotovo sve o novoj generaciji Samsungovih Galaxy S telefona

Poznati analitičar mobilne industrije od svojih je izvora dobio PR materijale za seriju Galaxy S24.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.12.2023. / 09:05

Samsung Galaxy S23 Ultra - 1 (Foto: Zimo)

Zahvaljujući brojnim dosadašnjim glasinama puno je toga već poznato oko nove generacije Samsungove najpopularnije serije pametnih telefona, no ovaj tjedan saznali smo gotovo sve, uključujući i datum predstavljanja. Tri nova telefona iz serije Galaxy S - Galaxy S24, S24+ i S24 Ultra možemo očekivati na konferenciji Galaxy Unpacked 18. siječnja po južnokorejskom vremenu, odnosno 17. siječnja po srednjoeuropskom vremenu.

Samsung Galaxy Budućnost komunikacije: Na Samsungove telefone stiže Galaxy AI

Prema novim informacijama koje je objavio jedan od najpoznatijih insidera mobilne industrije Evan Blass, koji se putem svojih izvora dokopao Samsungovih press materijala, sva tri uređaja iz ove serije pokretat će Qualcommov čipset Snapdragon 8 Gen 3, odnosno na nekim tržištima poput južnokorejskog, indijskog i europskog koristit će čip Exynos 2400. Također, očekuje se kako će sva tri uređaja imati podršku za Galaxy AI, Samsungov odgovor ChatGPT-u, Bardu i drugim alatima baziranim na umjetnoj inteligenciji.

Model Galaxy S24 imat AMOLED ekran dijagonale 6,2 inča FHD+ rezolucije s frekvencijom osvježavanja od 120Hz, dok će model S24+ imati veći, 6,7-inčni ekran QHD+ rezolucije, a oba modela imat će kućište od aluminija. Najjači model, S24 Ultra dolazi s najvećim ekranom (dijagonala 6,8 inča) te kućištem od titanija. Također, model Ultra imat će i bolje kamere - glavna rezolucije čak 200MP, pored koje će se nalaziti 12MP ultraširoka kamera još dva telefoto modula, jedan s trostrukim, drugi s deseterostrukim zumom. Što se ostala dva modela tiče, oni će imati glavne 50MP kamere, 12 MP ultraširoku kameru i telefoto senzor s trostrukim zumom.

Model Galaxy S24 bit će dostupan u verzijama s 8 GB RAM-a i 128, odnosno 256 GB prostora za pohranu podataka, dok će vlasnici modela S24+ i Ultra imati na raspolaganju više memorije - 12GB RAM-a te 256, odnosno 512GB memorije za pohranu. Što se baterije tiče, njen kapacitet na modelu S24 iznosit će 4000 mAh, na S24+ 4900, dok će se model Ultra isporučivati s baterijom kapaciteta 5000 mAh.

Samsung Galaxy S23 Ultra - 7 Google plaća veliki novac kako bi njihove aplikacije i tražilica bili na telefonima Samsunga i Applea

Blassova objava s platforme X na kojoj je objavio ove podatke u međuvremenu je obrisana (vjerojatno je primio poziv Samsungovih odvjetnika), no informacije koje je objavio već su prenijeli na GSM Areni i brojnim drugim tehnološkim medijima. O novoj generaciji Galaxyja sada znamo gotovo sve, a sve potencijalne kupce zanima samo još jedna stvar - cijena tih uređaja.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti