Treća sreća: Kim Dotcom radi na novom servisu za pohranu podataka

Kim Dotcom, jedan od najpoznatijih gamera i vlasnik bivšeg Megaupload servisa te trenutno živućeg projekta Mega, odlučio je javnosti predstaviti...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 07.08.2015. / 19:24

Treća sreća: Kim Dotcom radi na novom servisu za pohranu podataka

Kim Dotcom, jedan od najpoznatijih gamera i vlasnik bivšeg Megaupload servisa te trenutno živućeg projekta Mega, odlučio je javnosti predstaviti planove vezane uz lansiranje svojeg novog servisa i da - ponovo se radi o servisu za pohranu podataka u cloudu. 

Evo što o svemu kaže i sam Dotcom...

"Planiram napraviti novi, neprofitni, open-source, besplatan, ograničen te siguran servis koji će nuditi pohranu podataka, čavrljanje (chat) te e-mail uslugu u jednom. Prošle dvije godine su mi na pamet stizale brojne odlične ideje, no u međuvremenu su nastali problemi zbog kojih će se Mega vjerojatno ugasiti. Možda će potrajati neko vrijeme da izgradimo cijelu priču, no ovaj put neće biti problema s dioničarima jer će servis pripadati vama, našim korisnicima.", te dodao "Još uvijek volim ljude koji rade na Mega i stvarno želim da ovaj projekt uspije, ne samo zbog toga što hrani mnoge obitelji, već i zbog korisnika koji su nam vjerovali proteklih godina."

Ova izjava stigla je tek tjedan dana nakon što je izjavio kako više nema povjerenja u sigurnost i privatnost koje nudi Mega zbog toga što su "neprijateljske tvrtke" preuzele veći udio vlasništva, iako službene potvrde od uprave kompanije još nema.

Sve u svemu, za očekivati je kako Kimov budući servis neće moći privući toliku pažnju svjetske IT scene kao što je to bilo za predstavljanje Mega servisa, najviše zbog toga što će brojni korisnici emigrirati na konkurentne cloud servise zbog izgubljenog povjerenja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti