Trojica ruskih kozmonauta sigurno su se vratila na Zemlju s ISS-a

Tri ruska kozmonauta sigurno su sletjela na Zemlju u četvrtak nakon nekih 200 dana provedenih na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).

Hina | 30.09.2022. / 08:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Oleg Artemjev, Sergej Korsakov i Denis Matvejev krenuli su kući kapsulom Sojuz s ISS-a u četvrtak i prizemljili nekoliko sati poslije u stepama središnjeg Kazahstana, pokazale su snimke koje je prenijela američka svemirska agencija NASA.

U srijedu je Artemjev predao zapovjedništvo ISS-a talijanskoj astronautkinji Samanthi Cristoforetti, prvoj Europljanki koja je preuzela tu ulogu.

Slika nije dostupna SAD i Rusija zajednički na ISS usprkos ratu u Ukrajini

Slika nije dostupna Do kad Rusi ostaju na ISS? Ovisi koga pitate

Na ISS-u su uz nju astrounauti Bob Hines, Kjell Lindgren te astronautkinja Jessica Watkins. Prošlog tjedna pridružili su im u se kozmonauti Sergej Prokopjev i Dmitiri Petelin kao i NASA-in Frank Rubio.

Sljedećeg tjedna međunarodna svemirska postaja bit će prenapučena.

"Posada 5" koju čine NASA-ini astronautkinja Nicole Aunapu Mann te njezin kolega Josh Cassada, zatim japanski astronaut Koichi Wakata i ruska kozmonautkinja Anna Kikina trebali bi stići letjelicom CrewDragon na ISS. Njihovo lansiranje odgođeno je barem do srijede zbog uragana Iana koji je pogodio Floridu, objavila je NASA u četvrtak. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti