Trump pokreće novu društvenu mrežu TRUTH Social

Bivši američki predsjednik Donald Trump lansirat će vlastitu društvenu mrežu 'TRUTH Social' koja će se, kaže, "suprotstaviti Big Tech kompanijama" poput Facebooka i Twittera koje su mu zabranile pristup na njihovim platformama.

Hina | 21.10.2021. / 08:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

TRUTH Social stvorit će se preko nove tvrtke nastale spajanjem Trump Media and Technology Group (TMTG) i akvizicijske kompanije (SPAC), navodi se u priopćenju koje su objavile obje organizacije.

Živimo u svijetu u kojemu talibani imaju ogromnu prisutnost na Twitteru, dok je vaš omiljeni američki predsjednik ušutkan. To je neprihvatljivo, navodi Trump u priopćenju.

Uzbuđen sam što ću vrlo brzo poslati svoju prvu ISTINU na TRUTH Social. TMTG je osnovan s misijom da svima da glas. Uzbuđen sam što ću uskoro početi dijeliti svoje misli na (mreži) TRUTH Social i boriti se protiv Big Techa, dodao je.

Big Tech je dugo potiskivao konzervativne glasove, rekao je u intervjuu za Fox News Donald Trump Jr., sin bivšeg predsjednika.

Večeras je moj otac potpisao definitivni sporazum o spajanju kako bi formirao ono što će u konačnici biti Trump Media and Technology Group i TRUTH Social - platforma za svakoga tko želi izraziti svoje osjećaje.

Twitter, Facebook i druge društvene mreže zabranile su Trumpu pristup tim platformama nakon što su stotine njegovih pristaša upale na američki Kapitol 6. siječnja.

Prosvjedi su uslijedili nakon Trumpova govora u kojemu je lažno tvrdio da je njegov poraz na izborima u studenom bio posljedica raširene prijevare, što su opovrgnuli brojni sudovi i dužnosnici.

Čestitke, objavio je Jason Miller, bivši Trumpov savjetnik a sada vlasnik druge društvene mreže nazvane "Gettr".

Sada će Facebook i Twitter izgubiti još veće dijelove tržišta, rekao je Miller unatoč tome što raste broj korisnika dvaju tehnoloških divova, piše agencija AFP.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti