TRUTH Social stvorit će se preko nove tvrtke nastale spajanjem Trump Media and Technology Group (TMTG) i akvizicijske kompanije (SPAC), navodi se u priopćenju koje su objavile obje organizacije.

Živimo u svijetu u kojemu talibani imaju ogromnu prisutnost na Twitteru, dok je vaš omiljeni američki predsjednik ušutkan. To je neprihvatljivo, navodi Trump u priopćenju.

Uzbuđen sam što ću vrlo brzo poslati svoju prvu ISTINU na TRUTH Social. TMTG je osnovan s misijom da svima da glas. Uzbuđen sam što ću uskoro početi dijeliti svoje misli na (mreži) TRUTH Social i boriti se protiv Big Techa, dodao je.

Big Tech je dugo potiskivao konzervativne glasove, rekao je u intervjuu za Fox News Donald Trump Jr., sin bivšeg predsjednika.

Večeras je moj otac potpisao definitivni sporazum o spajanju kako bi formirao ono što će u konačnici biti Trump Media and Technology Group i TRUTH Social - platforma za svakoga tko želi izraziti svoje osjećaje.

Twitter, Facebook i druge društvene mreže zabranile su Trumpu pristup tim platformama nakon što su stotine njegovih pristaša upale na američki Kapitol 6. siječnja.

Prosvjedi su uslijedili nakon Trumpova govora u kojemu je lažno tvrdio da je njegov poraz na izborima u studenom bio posljedica raširene prijevare, što su opovrgnuli brojni sudovi i dužnosnici.

Čestitke, objavio je Jason Miller, bivši Trumpov savjetnik a sada vlasnik druge društvene mreže nazvane "Gettr".

Sada će Facebook i Twitter izgubiti još veće dijelove tržišta, rekao je Miller unatoč tome što raste broj korisnika dvaju tehnoloških divova, piše agencija AFP.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju