Twitter je danas svim korisnicima s čijim mobilnim operaterima ima ostvarenu suradnju omogućio sigurniji oblik prijavljivanja - autentikaciju u dva koraka. S obzirom na to da domaći operateri nemaju dogovor s Twitterom, korisnici iz Hrvatske ne mogu aktivirati tu opciju.

Nakon serije napada na račune poznatih novinarskih kuća poput Associated Pressa, Twitter je odlučio uvesti sigurniji oblik autentikacije korisnika koji uključuje unošenje korisnikovih pristupnih podataka i posebno generiranog koda koji korisniku stiže putem SMS-a.

Nova sigurnosna opcija uključuje unošenje samo jednog broja na koji će stizati SMS-ovi s kodovima. Problem će i dalje imati brandovi čije profile vodi nekoliko zaposlenika. No, Twitter je objavio kako su temelji za daljnji razvoj sustava autentikacije postavljeni što znači da uskoro možemo očekivati nove funkcionalnosti.

Slične sigurnosne opcije Facebook i Google svojim korisnicima nude već neko vrijeme. U slučaju Googlea, osim putem SMS-a i telefonskog poziva, jedinstveni kod možete generirati i na svom pametnom telefonu. Nadamo se da će i Twitter uskoro uvesti više načina dobivanja koda kako bi i korisnici u Hrvatskoj čim prije dobili mogućnost autentikacije u dva koraka.