Twitter je ozbiljno počeo uvoditi red na svojoj platformi. Nakon što su u nekoliko navrata označili tvitove američkog predsjednika Donalda Trumpa kao neistinite informacije, sad su blokirali i njegova sina Donalda Trumpa Jr. jer je dijelio dezinformacije o COVID-19.

Međutim, Twitterove aktivnosti mnogo su šire. Dosad su blokirali tvitove u kojima su korisnici pozivali na nasilje ili iskazivali govor mržnje, no poveznice na takav sadržaj i dalje su bile vidljive i mogle su se dijeliti. Sad će i takav sadržaj biti blokiran.

Kako su pojasnili, korisnici će ili vidjeti upozorenje o kakvu se linku radi kad kliknu na njega ili informaciju da je link blokiran zbog kršenja Twitterovih pravila.

 

 

Uz linkove koji promiču nasilje i govor mržnje Twitter će blokirati i linkove koji sadrže ili vode na stranice s malwareom ili koji su dio phisnihg kampanje, kao i linkove koji budu označeni kao spam.

Također, oni korisnici koji uporno budu pokušavali podijeliti takav sadržaj biti će prvo suspendirani na neko vrijeme, a ako nastave s takvom praksom, bit će i blokirani.

Twitter se u identifikaciji neželjenih linkova koristi s nekoliko različitih izvora - od drugih tvrtki koje su takve linkove označile kao nepoželjne (poput tvrtki za računalnu sigurnost), provjerenih nevladinih organizacija s kojima dijele informacije, različitih algoritama pa do samih korisnika koji prijavljuju nepoželjne tvitove i poveznice.

Naravno, u Twitteru ističu kako uvijek postoji mogućnost da je neka poveznica, tvit ili korisnik blokiran greškom. Za takve slučajeve postoji posebna poveznica na koju se korisnici trebaju javiti.