Trump opet dobio po prstima: Tvit mu je označen kao "neprimjereno ponašanje"

Trump je godinama uživao naklonost Twittera, no u posljednje vrijeme i ta se društvena mreža odlučila obračunati s njegovim tvrdnjama.

Hina | 24.06.2020. / 08:24

Donald Trump na Twitteru (Foto: AFP)

Twitter je u utorak ponovno ukorio američkog predsjednika Donalda Trumpa označivši da je njegov novi tvit prekršio pravila mreže, koja zabranjuju neprimjereno ponašanje, ali se tvit i dalje može čitati zbog javnog interesa.

Nikada neće postojati 'autonomna zona' u Washington DC-u dok sam ja vaš predsjednik. Ako pokušaju, suočit će se s ozbiljnom silom!, objavio je Trump na Twitteru, u kontekstu prosvjeda protiv policijskog nasilja i rasizma koji traju već tjednima.

Naša pravila propisuju da ne dopuštamo ljudima da žele ili se nadaju nanijeti štetu nekoj osobi ili skupini, objasnio je Twitter na upit AFP-a.

Korisnici neće moći označiti da im se ta objava sviđa, komentirati je niti proslijediti bez komentara.

Twitter je prošli mjesec već dokazao da se ne boji sankcionirati Trumpa, kojemu je to omiljena platforma za komuniciranje s javnošću.

Slika nije dostupna Twitter zabranio još jedan Trumpov tvit zbog "problematičnih autorskih prava"

Donald Trump na Twitteru Twitter opet protiv Trumpa: Stavili upozorenje i prekrili mu tvit zbog "veličanja nasilja"

Prvo je označio kao netočne njegove tvrdnje o dopisnom glasanju i to potkrijepio novinskim člancima.

Potom je označio još jedan tvit zbog "apologije nasilja". Pljačke će odmah biti dočekane mecima, zaprijetio je Trump u povodu prosvjeda koji su povremeno postajali nasilni.

Trump je odmah krenuo u protunapad potpisavši izvršnu uredbu kojom želi eliminirati neke zakonske zaštite koje uživaju društveni mediji.

Slika nije dostupna Potez zbog kojeg će se dići velika prašina: Donald Trump potpisao uredbu kojom će ograničiti zaštitu društvenih mreža

Ocijenio je da oni imaju neograničene ovlasti cenzuriranja i uređivanja stajališta korisnika.

Facebook, koji nije uklonio iste predsjednikove poruke, meta je velikih kritika civilnog društva zbog toga, kao i vlastitih djelatnika.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti