Twitter zabranio još jedan Trumpov tvit zbog "problematičnih autorskih prava"

Snimka, koja se još uvijek nalazi na Youtubeu, prikupila je više od 60 tisuća pogleda i 13 tisuća lajkova.

Hina | 05.06.2020. / 08:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Twitter je onemogućio video posvetu Georgeu Floydu koju je na svome računu u svrhu kampanje objavio američki predsjednik Donald Trump, navodeći da su problematična autorska prava.

Video, koji je mješavina fotografija i snimki prosvjednih marševa i slučajeva nasilja nakon Floydove smrti, u pozadini ima nasnimljen Trumpov glas.

Floydova smrt prošlog tjedna nakon fatalnog susreta s policajcem dovela je do prosvjeda diljem zemlje. U snimci koja je cirkulirala naokolo, bijeli policajac klečao je na Floydovom vratu dok se Floyd borio za zrak i neprestano stenjao "Ne mogu disati", prije nego što se onesvijestio.

Twitter je rekao da je video na predsjednikovom kampanjskom računu zaštićen autorskim pravima.

Odgovorili smo na valjane pritužbe po pitanju autorskih prava koja nam je poslao vlasnik tih prava ili njihov opunomoćeni predstavnik, rekao je predstavnik Twittera.

Video trajanja 3 minute i 45 sekundi postavljen je na Trumpov račun na Twitteru 3. lipnja u svrhe njegove kampanje.

Snimka, koja se još uvijek nalazi na Youtubeu, prikupila je više od 60 tisuća pogleda i 13 tisuća lajkova.

Twitter je pod snažnim povećalom Trmpove administracije otkad je upozorio na neke njegove neistinite tvrdnje i prekrio njegov tvit o prosvjedima u Minneapolisu zbog "veličanja nasilja."

Trump je najavio da će revidirati zakon koji štiti društvene mreže od odgovornosti za sadržaje koje objavljuju njihovi korisnici.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti