Twitterov ambiciozni plan: Do kraja sljedeće godine žele još 100 milijuna novih dnevnih korisnika

Pred novim izvršnim direktorom tvrtke je iznimno težak zadatak, a on je već poduzeo prve korake kako bi se zacrtani plan i ostvario.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.03.2022. / 16:08

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Posljednjih godina Twitter je proveo brojne eksperimente, uveli su različite nove opcije te čak i mogućnost zarade za korisnike s većim brojem pratitelja. Također, došlo je do promjene u samom vrhu kompanije jer je prošle godine osnivač mreže Jack Dorsey napustio Twitter i palicu predao novom CEO-u - Paragu Agrawalu.

Slika nije dostupna Trump se vraća na scenu: Hoće li mu Truth Social osigurati popularnost kakvu je imao na Twitteru?

On će, zajedno s novim šefovima odjela za potrošače u Twitteru, pokušati ostvariti iznimno ambiciozan plan - do kraja sljedeće godine žele povećati broj dnevnih korisnika te društvene mreže za čak 100 milijuna. Nije teško zaključiti kako je pred njima jako težak zadatak, a da bi u tome uspjeli trebaju razvijati nove proizvode i opcije, no prije svega trebaju “angažirati” postojeće i nove korisnike da češće koriste tu mrežu.

Kako su u razgovoru za The Verge rekli iz Twittera, problem mreže nije u privlačenju novih korisnika, već u njihovom zadržavanju jer ljudi dođu na Twitter, prijave se, ali onda ne znaju što im je za raditi. Ne žele odmah tvitati i objavljivati, ne znaju koga pratiti pa na kraju odustanu od te mreže.

Dio problema, otkrili su iz kompanije novinarima, bio je i u unutarnjoj organizaciji i disfunkciji unutar samog Twittera, što bi se trebalo promijeniti s novim CEO-om. On je reorganizirao izvršni tim oko tri glavna odjela (odjel proizvoda za potrošače, za prihode te za ključnu tehnologiju) te svaka od tih divizija ima samostalnost u donošenju odluka i organiziranju vlastitih timova zaduženih za dizajn i razvoj.

Kao jedan od prioriteta Agrawala jest napraviti Twitter još prilagođenijim svakom pojedinačnom korisniku - što namjeravaju napraviti korištenjem strojnog učenja i AI koja bi trebala prikazivati korisniku tvitove koji bi njima trebali biti zanimljivi i imati važnost za njih. Jedan od ključnih problema je što imamo fantastičan sadržaj na Twitteru koji se često objavljuje u stvarnom vremenu i moramo pronaći način da taj sadržaj prikažemo tim novim korisnicima jednom kada shvatimo što oni vole, rekao je za The Verge Arnaud Weber iz odjela za proizvode.

Slika nije dostupna Twitter kopira jednu od zanimljivijih opciju s Instagrama

Jedan od načina na koji to žele napraviti jest korištenjem opcija poput Communitiesa, odnosno zajednica koje testiraju, a koje su kombinacija grupa na Facebooku i Reddita i u kojima se okupljaju (i tvitaju) osobe sličnih interesa. Također, jasno im je da je, po uzoru na TikTok, današnja komunikacija i dijeljenje sadržaja više orijentirano prema vizualnom sadržaju, odnosno fotografijama, videozapisima i drugim takvim formatima pa će i na tome poraditi kako bi ispunili zacrtani cilj, odnosno privukli brojne nove korisnike.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti