U Bjelovaru nastaju teretane na otvorenom

Hrvatski patent iz Bjelovara uskoro će biti ponuđen cijelom svijetu. Riječ je o takozvanom pametnom fitnesu na otvorenom. Inovatora je na izum potaknula i epidemija.

Dnevnik.hr | 06.09.2021. / 06:36

Galerija

U taj kiosk ide bilo koja fitness sprava. Kiosk ima podno grijanje, infracrveno, ima led rasvjetu, dezinfekciju i ventilatore. Sve se pokreće solarnim panelima i pali preko mobitela. Kad dođete unutra upalite svjetlo, dezinfekcija se pali po noći kad nikog nema u spravi. Može doći u bilo koji park, uz fitness, uz igralište i može doći 5, 10, 20 sprava, rekao je Vedran Presečki, izvoznik fitness sprava.

Na pitanje zašto je to pogodno u ova COVID vremena, Presečki odgovara: "Pa idealno jer su fitnessi bili zatvoreni u cijelom svijetu a ovdje možete vježbati vani."

Ovo bi mogli iskoristiti neki investitori koji žele napraviti svoje fitnesse u nekim parkovima zajedno s lokalnom samoupravom, uz neke fitnesse koji već postoje, kao rasterećenje gužvi, dodaje Presečki.

A kako bi ljudi onda plaćali ulaz ako je ovo otvoreno?

Ograđen je prostor sa ogradom gdje ulazite sa mobitelom, spojite se aplikacijom, platite 5 kuna, odradite trening i vratite se doma, ne morate ići u neke zagušene svlačionice, odgovara Presečki.

Prvi prozračni termofitness trebao bi grijati već u prosincu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti