U Googleovom tajnom stanu nastaju 'ideje budućnosti'

Neke od najluđih Googleovih ideja nastaju u 'tajnom stanu' u Palo Altu u kojem šefovi ove kompanije ugošćuju ljude poput Elona Muska i s njima raspravljaju o nevjerojatnim projektima

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.05.2015. / 10:16

U Googleovom tajnom stanu nastaju 'ideje budućnosti'

Neke od svojih najzanimljivijih, ali i najtajnijih projekata Google razvija u sklopu svog Google X laboratorija u kojemu 'lude ideje' pokušavaju pretvoriti u realnost. No, osim u tom laboratoriju, Googleovci ideje za svoje projekte dobivaju u 'tajnom stanu' u Palo Altu u kojem osnivači ove kompanije Sergey Brin i Larry Page sa svojim gostima često znaju raspravljati o nekim prilično nevjerojatnim stvarima i o načinima na koji bi se, na prvi pogled nemoguće stvari, mogle realizirati u stvarnosti. Informacije o sastancima u ovom tajnom stanu (točna lokacija nije poznata) objavio je novinar Ashlee Vance u knjizi o šefu Tesle Elonu Musku. Upravo je Musk jedan od čestih posjetitelja ovog stana u kojemu s osnivačima Googlea zna provesti sate i sate raspravljajući o projektima koji bi mogli promijeniti budućnost.

Elon Musk imao je najboljih 30 dana u modernoj tehnološkoj povijest!

U jednom intervjuu Page je rekao Vanceu kako su takvo druženje i takvi razgovori određena vrsta rekreacije te im je prilično zabavno raspravljati o brojnim 'ludim stvarima' koje bi jednom mogle postati stvarnost. 'Prolazimo kroz stotine i tisuće mogućnih stvari prije nego dođemo do neke ideje koja bi se zaista mogla ostvariti', dodao je Page. Jednom od takvih razgovora prisustvovao je i investitor George Zachary koje je Vanceu rekao kako su neke od tema o kojima su Musk i Googleovci raspravljali bile električni zrakoplovi koji bi mogli polijetati i slijetati vertikalno te zrakoplovi koji bi uvijek kružili oko Zemlje i u koje bi ljudi 'uskakali' te bi ih takvi zrakoplovi 'nevjerojatno brzo' odveli na željenu destinaciju. 'Mislio sam da se svi šale', rekao je Zachary Vanceu, no Musk mu je rekao kako nije riječ o šali, već da to zaista namjeravaju napraviti.

Foto: AFP

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti