U inkubatoru PISMO počela edukacija izrade videoigara u Unreal Engineu

U inkubatoru je započela edukacija za 22 polaznika koja će se tijekom tri mjeseca usavršiti za rad u Unreal Engineu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.11.2022. / 11:41

Edukacija Unreal Enginea (Foto: PISMO)

U inkubatoru PISMO powered by A1 do sada je putem edukacija za tržište rada osposobljeno više od 250 developera videoigara. Polaznici su tijekom edukacije naučili koristiti programe Unity i Blender, a edukacija je sada proširena na dodatan smjer. U inkubatoru je tako započela edukacija za 22 polaznika koja će se tijekom tri mjeseca usavršiti za rad u Unreal Engineu.

Nova generacija polaznika Uručene diplome 6. generaciji polaznika edukacije za izradu videoigara

Polaznici su edukaciji pristupili koristeći sustav vaučera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za program “Objektno orijentirano programiranje u izradi videoigara” koji provodi Pučko otvoreno učilište Novska. Vaučere za dodatno obrazovanje i usavršavanje u Hrvatskoj je moguće zatražiti od 1. travnja ove godine, a na njega pravo imaju i zaposlene i nezaposlene osobe, starije od 15 godina, te s minimalno završenim osnovnim obrazovanjem. Kako se programi razlikuju tako se razlikuju i iznosi vaučera koji se dodjeljuju za pojedini program. Iznos vaučera za program koji provode POU Novska i PISMO iznosi 18.769 kn po polazniku.

Novska je prepoznata kao centar gaming industrije i to je razlog zašto smo osmislili program vezan upravo uz programiranje videoigara. Naše dugogodišnje iskustvo u obrazovanju odraslih osoba i stručnjaci iz gaming industrije inkubatora PISMO, dobitna su kombinacija. Zato smo zaista brzo popunili mjesta u ovom terminu edukacije. Nastava se održava svakodnevno uživo, no moguće ju je pratiti i online putem, a predavači su polaznicima dostupni i izvan nastave, naglasio je Miroslav Perošević iz Pučkog učilišta.

Zamjenica ravnateljice Regionalnog koordinatora SMŽ Ivana Matanović pohvalila se kako je PISMO powered by A1 najbrže rastući poduzetnički inkubator koji okuplja tvrtke u gaming industriji. Prema istraživanjima koje smo proveli dobar dio hrvatskih gamedev studija Unreal koristi kao jedini ili kombinira s nekim drugim engineom, zato smo se i odlučili za njega. Hvala i svim polaznicima koji su nas prepoznali i iz svih krajeva Hrvatske odlučili doći i usavršiti svoje znanje, naglasila je Matanović.

Gaming kamp u Inkubatoru PISMO Izazov prihvaćen: Nova generacije polaznika gaming kampa stvara vlastite videoigre

POU Novska i inkubator PISMO uskoro će predstaviti i novi program usavršavanja čija će provedba krenuti u idućoj godini.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti