Nakon pola godine završena je edukacija šeste generacije polaznika edukacije za izradu videoigara u Poduzetničkom inkubatoru PISMO powered by A1. Polaznicima, njih 40 koji su se učili radu u programima Blender i Unity, uručene su diplome, a predstavljeni su i njihovi završni radovi.

Ilija, Ana i Josip u Novskoj Tko kaže da bi svi na more? Oni su more zamijenili Novskom zbog videoigara

Nakon završetka edukacije dio diplomaca odmah će započeti nove karijere te, prema statistici PISMO-a, većina njih već u prvom tjednu nakon završetka edukacije ima posao.

Statistika govori da otprilike 87% polaznika prije edukacije nema posao, a nakon završetka čak 66% ih ima radno mjesto, naglašavaju iz Poduzetničkog inkubatora. Među inim, Timon Popović i Karlo Koščal dobili su posao u hrvatskom gamedev studiju Gamechuck koji je nedavno privukao pažnju medija potpisivanjem prvog kolektivnog ugovora u hrvatskoj gaming industriji.

PISMO Videoigrama iz inkubatora PISMO dodijeljeno 275 tisuća kuna

Svim okupljenima u ime diplomaca obratili su se Josip Barun i Filip Mikša koji su se zahvalili mentorima Zvonimiru i Dominiku govoreći koliko su naučili, ali su i savjetovali polaznike nove 7. generacije koliko je važno svakodnevno raditi na sebi, učiti i konstantno se razvijati.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju