Uručene diplome 6. generaciji polaznika edukacije za izradu videoigara

Nakon završetka edukacije, dio diplomaca odmah će započeti nove karijere, a dvojica diplomanata dobili su posao u Gamechucku.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.05.2022. / 15:48

Nova generacija polaznika (Foto: PISMO)

Nakon pola godine završena je edukacija šeste generacije polaznika edukacije za izradu videoigara u Poduzetničkom inkubatoru PISMO powered by A1. Polaznicima, njih 40 koji su se učili radu u programima Blender i Unity, uručene su diplome, a predstavljeni su i njihovi završni radovi.

Slika nije dostupna Tko kaže da bi svi na more? Oni su more zamijenili Novskom zbog videoigara

Nakon završetka edukacije dio diplomaca odmah će započeti nove karijere te, prema statistici PISMO-a, većina njih već u prvom tjednu nakon završetka edukacije ima posao.

Statistika govori da otprilike 87% polaznika prije edukacije nema posao, a nakon završetka čak 66% ih ima radno mjesto, naglašavaju iz Poduzetničkog inkubatora. Među inim, Timon Popović i Karlo Koščal dobili su posao u hrvatskom gamedev studiju Gamechuck koji je nedavno privukao pažnju medija potpisivanjem prvog kolektivnog ugovora u hrvatskoj gaming industriji.

Slika nije dostupna Videoigrama iz inkubatora PISMO dodijeljeno 275 tisuća kuna

Svim okupljenima u ime diplomaca obratili su se Josip Barun i Filip Mikša koji su se zahvalili mentorima Zvonimiru i Dominiku govoreći koliko su naučili, ali su i savjetovali polaznike nove 7. generacije koliko je važno svakodnevno raditi na sebi, učiti i konstantno se razvijati.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti