Videoigrama iz inkubatora PISMO dodijeljeno 275 tisuća kuna

To je prvi put da je Hrvatski audiovizualni centar dodijelio sredstva za proizvodnju videoigara, a od spomenutog iznosa, 275.000,00 kn ide u inkubator PISMO powered by A1.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.02.2022. / 13:43

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ne sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća donesene su odluke o raspodjeli sredstava prema Javnom pozivu za poticanje razvoja i proizvodnje videoigara. Na Javni poziv za poticanje razvoja i proizvodnje videoigara u 2021. godini u potkategoriji razvoja projekta prijavilo se 26 projekata, dok se na potkategoriji proizvodnje prijavilo 20 projekata. U potkategoriji proizvodnje odobrena su dva projekta, dok je u potkategoriji razvoja odobreno šest projekata. Odobrena su sredstva u ukupnom iznosu od 595.000 kuna.

Slika nije dostupna Gaming industrija u Novsku privlači mlade iz cijele Hrvatske

Slika nije dostupna Global Game Jam izazov iznenadio kvalitetom igara koje su natjecatelji napravili u samo 48 sati

To je prvi put da je Hrvatski audiovizualni centar dodijelio sredstva za proizvodnju videoigara, a od spomenutog iznosa, 275.000,00 kn ide u inkubator PISMO powered by A1. U potkategoriji proizvodnje videoigara u 2021. godini horor videoigri "Go Home Annie" autora Mladena Bošnjaka (Misfit Village) odobrena su sredstva u iznosu od 75. 000 kuna, dok je edukativna igra Mateje Vedrine (Stegris) dobila 200.000 kuna.

Stegris je igra namijenjena djeci predškolske dobi koja je zanimljiva po tome što se djeca stavljaju u poziciju učitelja, a ne učenika. Tim koji je radio na razvoju igre broji sedam članova, a njihov je projekt predstavljen i na nedavno održanom CES-u u Las Vegasu gdje je pokupio odlične kritike.

Druga igra koja je dobila sredstava, Go Home Annie, svijet će pokušati osvojiti horor temom, a okvirni plan je igru objaviti na Noć vještica. Pokušavamo nadići prosjek, napraviti nešto što će doista biti izvanredno. Najvažnije je imati dobru priču, što imamo. Igra će otprilike trajati tri sata. Za razvijanje nečeg takvog vam treba godina do dvije ako na tome radite osam sati svaki dan. Sve ovisi koliko ste posvećeni cilju, komentirali su iz Misfit Villagea razvoj igre.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti