Najbrži vlak na svijetu dobit će posebne vagone namijenjene samo jednoj stvari

Japanski poslovnjaci moći će pri brzinama od oko 300 km/h uživati u brzom internetu i online sastancima u vlakovima Shinkansen.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.08.2021. / 14:48

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ako postoji kompanija koja se proslavila tijekom pandemije, to je sigurno Zoom. Aplikacija za videosastanke postala je neizostavan alat za milijune zaposlenika koji su preko noći urede i sastanke uživo zamijenili s kućnim uredima i online sastancima. S obzirom na to da će mnogi nastaviti s udaljenim radom i kada se dio kolega vrati u urede, to znači da će i u budućnosti nastaviti s online sastancima putem Zooma, Teemsa i drugih alata.

  Slika nije dostupna Japansko čudo tehnologije obara rekorde, a vozi čak i kad nema struje

Japanske željeznice, tj. Central Japan Railway Company želi prilagoditi dio svojih vlakova i vagona takvoj budućnosti kako bi ljudi mogli raditi i iz njihovih jurećih Shinkansen vlakova pri brzinama od oko 300 km/h. Tako su najavili tzv. S-Work vagone u vlakovima koje su mediji preimenovali u Zoom vagone, a koji su u potpunosti prilagođeni poslovnjacima koji će iz vlakova raditi, odnosno održavati online sastanke.

Iako u vlakovima već postoji WiFi, Zoom vagoni omogućit će dvostruku brzinu surfanja, sjedala će biti opremljena utičnicama tako da će putnici moći uključiti prijenosnik ili puniti pametni telefon. Također, u vagonu će poslovnjaci čak moći dobiti i miša na korištenje, posebnu podlogu za prijenosnik i poseban ekran s kojim ćete moći zaštititi laptop kako drugi ne bi vidjeli što pišete i čitate.

ALFA-X Jedan od najbržih na svijetu: Brzina novog japanskog vlaka iznosi 400 km/h

Pored toga, u tim vagonima nalazit će se i posebne kabine za razgovore putem Zooma. Zanimljivo, riječ o bivšim kabinama za pušenje koje je prošle godine u potpunosti zabranjeno te je sada taj prostor iskorišten kao mjesto na kojem će poslovnjaci moći održavati sastanke.

Zoom vagoni neće biti dostupni u svim vlakovima, već samo u modelima Shinkansen N700S i to na samo određenim rutama.

Izvor: TechTimes

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti