Twitter će vam zaključati račun ako se nazovete Elon Musk

Twitter razvija nove ideje za borbu protiv prevaranata, a zasad će samo zaključavati račune.

Filip Krizmanić | 25.07.2018. / 18:31

Elon Musk (Foto: Getty)
Elon Musk (Foto: Getty) (Foto: Getty)

Twitter je razvio najnoviju strategiju za borbu protiv prevaranata kriptovalutama - automatsko zaključavanje računa s imenom Elon Musk. Za ponovno otključavanje računa morat ćete Twitteru dati svoj broj mobitela te ispuniti test CAPTCHA.

Kao dio naše neprestane borbe protiv spama i zlonamjerne aktivnosti na našoj stranici, počeli smo testirati nove metode za suočavanje s računima koji koriste termine vezane uz spam kampanje, izjavila je glasnogovornica Twittera za The Verge. Na pitanje koriste li iste mjere za druga poznata imena kao i za Elona Muska, nije htjela komentirati.

Računalno pismeni lako prepoznaju prevarante koji koriste Muskovo ime, ali problem nastaje kada na njihove farse padne netko manje upoznat s internetskom kulturom.

Tipično će lažni Muskovi računi komentirati tvitove pravoga Elona Muska. Uglavnom će im poruke sadržavati poveznice koje obećavaju brzu zaradu u kriptovalutama, lagane investicije u nepostojeće kriptovalute i tako dalje.

Uzimajući u obzir eksponencijalni rast popularnosti kriptovaluta, nije čudno što Muskovi pratitelji padaju na takve prevare, naročito kada misle da im ih Musk osobno preporučuje. Na prevaru su čak pale i neke novinske agencije koje su objavile tvitove prevaranata, misleći da su pravi.

Iz Twittera su izjavili da rade na novim rješenjima, ali da nažalost prevaranti za sada rade račune brže nego što ih oni uspiju zaključati.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti