U petak u Varaždinu počinje multimedijska zabava IMPUT

Bogat zabavno-edukativni program počinje razgledom postava Peek&Pokea, riječkog muzeja starih računala i informatičke tehnologije.

Zimo Zimo Zimo | 07.06.2012. / 11:19

U petak u Varaždinu počinje multimedijska zabava IMPUT

Bogat zabavno-edukativni program počinje razgledom postava Peek&Pokea, riječkog muzeja starih računala i informatičke tehnologije.

Muzej je otvoren 2007. godine, a njegov stalni postav čini više od 1000 eksponata svjetske i hrvatske računalne povijesti. Otvorenje izložbe će upriličiti i Varaždinac Miroslav Kocijan, tvorac hrvatskih računala Galeb i Orao početkom osamdesetih godina. 
“Interaktivni kutak nostalgije” nalazit će se u Palači Herzer, a ondje će posjetitelji izložbe moći zaigrati neke od legendarnih video igara.

Usto, autori FnF5 projekta svojim će 3D mapiranim instalacijama oduševiti svakog. Specifičnim procesom kreiraju video zid gdje je vizualizacija u potpunosti dinamična s obzirom da se generira u ovisnosti o zvuku. Izložba je otvorena do kraja festivala, 12. lipnja, osim u ponedjeljak.

Prvog dana festivala na varaždinskom Korzu zasvirat će ABOP (After je bolji od partija). Ovaj band stvara iznimno dobru “electro party” atmosferu, ali glazbu izvode uživo. Za vizualni dio njihovog nastupa zaslužan je Kliff, poznati hrvatski video umjetnik. Kliffove instalacije i glazba ABOP-a zajedno stvaraju nezaboravni audio-vizualni doživljaj.

DJ Venom, popularan je klupski DJ i turntablist koji će publiku držati na nogama do ranog jutra. Tijekom dugogodišnje karijere nanizao je mnogo pobjeda u natjecanjima DJ-a, a jedne je godine bio i finalist DMC svjetskog DJ prvenstva u Londonu. Već šest godina vodi DJ radionicu u Zagrebu.

U subotu navečer očekuje nas nastup tandema Cloudfactory & Kexie. Njihov DJ set bit će popraćen 3D mappingom kolektiva FnF5. Iza imena Kexie skriva se Varaždinka Ksenija Ladić koja trenutno studira eksperimentalnu upotrebu zvuka i auditivni dizajn u medijima na berlinskom sveučilištu.

Nakon njih slijedi performance Rising Istinct. Riječ je o novom audio-video radu Varaždinaca Emila Hercega i Luke Bunića u kojem progovaraju o pojedinim ljudskim instinktima koji u današnje vrijeme naglog razvoja tehnologije i potrošačkog života sve više padaju u drugi plan. Herceg je dobitnik nekoliko nagrada i priznanja za slikarstvo i multimediju.

DJ Mixel nastupit će uz Diskobajagi, u sklopu Špancirfestovog partija zagrijavanja. Definirajuci svoj zvuk kroz prizmu eksperimentiranja svim žanrovima elektronike, s naglaskom na 'cosmic' elektro zvuk, DJ Mixel zadobio je pažnju izbirljive publike.

Za stvaranje uspješne budućnosti,potrebno je najprije upoznati povijest, misao je kojom su se vodili organizatori IMPUT festivala pa su tako vezali 'retro' izložbu uz interaktivne
sadržaje, 3D mapiranu instalaciju i elektronsku glazbu. Više informacija o festivalu I sudionicima te kompletnu programsku satnicu možete pronaći na web stranici festivala www.imput.org.

Realizacija festivala ne bi bila moguća bez velike podrške TZ Grada Varaždina i Grada Varaždina, tvrtki Mobilisis i ALPHA-M računala, kao ni strateškog partnera, Microsoft Innovation centra Varaždin.

Otvorenje festivala IMPUT održat će se u petak, 08. lipnja u 19 sati u Galeriji Stančić.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti