U tehnološkoj industriji on je najveća inspiracija i lider!

Istraživanje provedeno među zaposlenicima tehnoloških kompanija pokazalo je da je za većinu njih najveća inspiracija Elon Musk.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.09.2019. / 09:30

Elon Musk (Foto: AFP)

Nakon smrti Steva Jobsa mnogi su proglasili Elona Muska njegovim nasljednikom – ne u Appleu, naravno, već kao najvećeg vizionara tehnološke industrije. Kao osnivač i izvršni direktor Tesle promijenio je automobilsku industriju te godinama nakon predstavljanja njihovih prvih električnih vozila, konkurentski e-automobili po performansama i dosegu i dalje ne mogu konkurirati Tesli.

Hyperloop kapsula (Izvor: Hyperloop TT) Muskova vizija budućnosti prijevoza još je jedan korak bliže ostvarenju

Planovi za SpaceX još su veći te mu je želja s raketom koju trenutačno razvija osvojiti Mars, na kojem želi osnovati koloniju koja će biti prvi korak ka trajnom naseljavanju Crvenog planeta. Osim svemirskog prijevoza, želi poboljšati i transport na Zemlji te smanjenje prometnih gužvi. Osnovao je Boring Company, s kojom želi bušiti tunele i promet usmjeriti ispod zemlje te razviti sustav hyperloop baziran na brzinama od oko 1000 km/h.

Čini se da za Muska niti jedna ideja, ma koliko nama "ludo" zvučala, nije nemoguća i pokušat će je ostvariti te za njegove ambicije zaista nema ograničenja. Zbog toga je, usprkos brojnim gafovima koji se ne sviđaju investitorima (pušenje marihuane tijekom radijske emisije, objava tvitova o financijama Tesle koje ne smiju slati itd.), za brojne zaposlenike i menadžere u tehnološkim kompanijama Elon Musk najveća inspiracija i lider.

To je pokazalo i istraživanje nazvano "Brand Health Record", koje je na više od 3600 zaposlenika tehnoloških kompanija u SAD-u, Velikoj Britaniji, Francuskoj i Kanadi proveo servis za zapošljavanje Hired.

Osim Muska, na popisu tehnoloških lidera koji predstavljaju inspiraciju zaposlenicima nalaze se i druga poznata imena – šef Amazona Jeff Bezos, koji je najbogatiji čovjek na svijetu, nalazi se na drugom mjestu, zatim slijedi CEO Microsofta Satya Nadella, četvrto mjesto pripada Zuckerbergu, dok se na petom mjestu nalazi Jack Ma, osnivač Alibabe koji je prošlog tjedna napustio kompaniju.

Misija na Mars Može li se živjeti na Marsu? Elon Musk ima novi plan kako Crveni planet prilagoditi ljudima

Šesto mjesto pripada Sheryl Sandberg iz Facebooka, zatim slijede Reed Hastings iz Netflixa, Susan Wojcicki iz YouTubea, Marisa Mayer, bivša izvršna direktorica Yahooa, te Anne Wojcicki, suosnivačica i izvršna direktorica kompanije 23andMe.

Osim o liderima, u anketi su zaposlenici govorili i o kompanijama o kojima bi željeli raditi. Što se tiče privatnih firmi, najviše njih želi raditi u Airbnbu, a zatim slijede Hulu, Reddit i Kickstarter, dok su među javnim kompanijama najpopularniji Google, Netflix, Apple, LinkedIn i Microsoft.

Izvor: CNBC

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti