U testnoj verziji WhatsAppa pronađen dokaz o velikom novitetu koji stiže na ovu platformu

Prema dokazima iz testne verzije WhatsAppa na Androidu, u pripremi je mogućnost korištenja istog računa na dodatnom telefonu ili tabletu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.04.2022. / 08:03

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

WhatsApp konstantno testira novitete i uvodi promjene na svojoj komunikacijskoj platformi, a nove promjene razveselit će sve oni koji žele koristiti isti račun za WhatsApp na više uređaja. Službeno ta opcija još nije predstavljena, no na stranici WABetaInfo pronašli su dokaze za prijavu dodatnog uređaja za WhatsApp u posljednjoj beta verziji aplikacije.

Slika nije dostupna WhatsApp će novom nadogradnjom jednu od svojih značajki u slanju poruka učiniti kudikamo boljom

Korisnici koji žele koristiti dodatni telefon ili tablet tako će, nakon preuzimanja WhatsAppa na svoj drugi uređaj, imati opciju skeniranja posebnog koda s glavnog telefona na kojem je instaliran WhatsApp. Nakon skeniranja koda, omogućit će se korištenje dodatnog računa na novom uređaju, a na ranijoj beta verziji WhatsAppa pronađena je i opcija koja će omogućiti sinkronizaciju razgovora s tim dodatnim uređajima.

Treba naglasiti kako su ove promjene pronađene samo u testnim verzijama WhatsAppa za Androide, ne i za iOS uređaje, odnosno iPhone i iPad. Ipak, ako se WhatsApp odluči na uvođenje te opcije korištenja dodatnog telefona ili tableta s postojećim računom, jasno je kako će, ako ne u isto vrijeme, onda barem naknadno, biti dostupna na svim platformama. Naravno, kako je riječ o testiranju te opcije, uvijek postoji mogućnost da iz nekog razloga ekipa iz Mete ne bude zadovoljna s rezultatima tog testiranja pa na kraju odustanu od implementacije te opcije. S obzirom na to da su korisnici iznimno zainteresirani za tom opcijom, za očekivati je da će ona postati dostupna svima.

Slika nije dostupna Još jedan novitet stiže na WhatsApp: Evo kako će korisnici moći odgovarati na primljene poruke

Inače, WhatsApp već sada dopušta korištenje istog računa na više uređaja, no ne na drugom telefonu ili tabletu, već se kao dodatni uređaj mogu koristiti samo računala. To bi se, dakle, uskoro moglo promijeniti pa bi korisnici WhatsAppa s istim računom mogli komunicirati koristeći dva telefona ili s telefonom i tabletom.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti