WhatsApp planira promjenu koja bi mu omogućila da konkurira Telegramu

Na Telegramu korisnici mogu slati dokumente veličine do 2 GB, što je i WhatsApp potaknulo na promjene.

Martina Čizmić | 28.03.2022. / 10:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Svi koji su pokušali putem WhatsAppa poslati neki dulji (ili kvalitetniji) video, shvatili su da to baš i nije lako ni jednostavno. Naime, WhatsApp trenutno ima ograničenje od 100 MB prilikom slanja bilo kakvog videa, fotografije ili nečeg trećeg.

No, to bi se uskoro moglo promijeniti. WABetaInfo, otkrio je kako WhatsApp u Argentini testira mogućnost slanja do 2 GB pute WhatsAppa. Za sad su samo odabrani korisnici, koji su uključeni u beta program na Androidu i iOS-u, u mogućnosti testirati slanje i primanje tako velikih dokumenata.

Slika nije dostupna Još jedan novitet stiže na WhatsApp: Evo kako će korisnici moći odgovarati na primljene poruke

Trenutno nije poznato hoće li i kad ova mogućnost biti dostupna i običnim korisnicima. Međutim, treba podsjetiti da većina stvari koja uspješno prođe testiranje kod beta korisnika, u konačnici završi kao dio osnovne aplikacije.

 

 

Podsjetimo samo da je na samom početku rada WhatsAppa, ograničenje veličine dokumenta koji se može slati, bilo postavljeno na 16 MB. Potom je povećano na 100 MB (za Android) odnosno 128 MB (za iOS).

Slika nije dostupna WhatsApp uvodi još jedan novitet koji će razljutiti mnoge korisnike

Pretpostavlja se da je povećanje ograničenja na 2 GB pokušaj WhatsAppa da se nosi s konkurentskim Telegramom na kojem već dugo korisnici mogu slati dokumente upravo do te veličine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti