U Varaždinu popunjena dvorana na prvom Developer’s Dayu

Prošli tjedan u četvrtak, u varaždinskom Tehnološkom parku održala se mini konferencija Developer’s Day u organizaciji Zimo Digitala, a koja je okupila preko 60-ak sudionika.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 30.06.2014. / 11:11

U Varaždinu popunjena dvorana na prvom Developer’s Dayu

Prošli tjedan u četvrtak, u varaždinskom Tehnološkom parku održala se mini konferencija Developer’s Day u organizaciji Zimo Digitala, a koja je okupila preko 60-ak sudionika.

Na konferenciji se pričalo o uvodu u iOS programiranje koje je svim prisutnima objasnio Nikola Stepan, kreator popularne aplikacije DHMZ, nadalje Zvonko Biškup objasnio je zašto je WordPress dobar i zašto bi ga trebali koristiti, da bi nakon njega nastavio Aron Balog koji je objasnio prednosti PHP-ovog frameworka Laravel, te podijelio nekoliko savjeta iz svojih neuspješnih projekata. Na kraju, Josip Bišćan iz Infinuma uveo nas je u svije Ruby on Railsa, te objasnio osnovne sintakse kako bi približio ovaj programski jezik prisutnima.

Izuzetno smo zadovoljni kako je sve ispalo, jer nismo očekivali toliko ljudi na konferenciji, pa su radi nedostatka prostora neki odlučili vrijeme provesti u obližnjem kafiću i na vratima dvorane. Ovo je pokazatelj da postoji velik interes za programiranjem i u Varaždinu, pogotovo jer imamo dva fakulteta sličnih interesa.

Nakon službenog dijela konferencije, podijeljene su nagrade naših sponzora Digital Oceana koji su poklonili poklon bon od 1000 dolara, za 10 kupona, te JetBrains koji je poklonio 3 licence PHPStorma.

Troškovi su financirani iz EU projekta Danube Pie koji promovira ideju eko dizajna i smanjenje emisije CO2. Provodi ga Tehnološki park sa svojim međunarodnim partnerima, a financira ga Europska Komisija kroz program Konkurentnost i Inovacije - CIP.

Polako se pripremamo za sljedeću konferenciju koja će biti programski bogatija i gdje ćemo osigurati dovoljno mjesta za sve koji žele slušati što je novo u svijetu programiranja, možda pronaći nove partnere za svoju ideju ili pak naći novog poslodavca/zaposlenika.

Evo i par slika.

U Varaždinu popunjena dvorana na prvom Developer’s Dayu U Varaždinu popunjena dvorana na prvom Developer’s Dayu U Varaždinu popunjena dvorana na prvom Developer’s Dayu U Varaždinu popunjena dvorana na prvom Developer’s Dayu U Varaždinu popunjena dvorana na prvom Developer’s Dayu U Varaždinu popunjena dvorana na prvom Developer’s Dayu U Varaždinu popunjena dvorana na prvom Developer’s Dayu U Varaždinu popunjena dvorana na prvom Developer’s Dayu U Varaždinu popunjena dvorana na prvom Developer’s Dayu

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti