U Zagrebu će se održati prva međunarodna NFT izložba

Izložba "Techno Healing – Finding Resilience and Well-Being in a Digital World" održat će se u sklopu konferencije WEB3 Tales.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.05.2023. / 10:19

Anna Fries (Foto: WEB3 Tales)

U zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti u lipnju će se održati prva međunarodna NFT izložba "Techno Healing – Finding Resilience and Well-Being in a Digital World". Izložba će se održati u sklopu konferencije WEB3 Tales, a u prvom planu bit će digitalne umjetnine s temama wellnesa i feminizma, kao i nebinarnosti, zdravlja i samopomoći u digitalnom dobu. Kako je objasnila kuratorica Petra Tomljenović, članica udruge Alice in Blockchains koja uz Go2Digital kao partnera organiziraju ovu izložbu, riječ je o važnim temama u svijetu u kojem kapitalizam koristi obećanje ženskog zdravlja i ljepote kroz aplikacije, trackere i upute za meditiranje, u kojima se od nas očekuje da postanemo najbolje verzije sebe.

Organizacijski tim iz Alice in Blockchains Zagreb će ugostiti prvu tech konferenciju o budućnosti interneta, a glavnu riječ vodit će žene

Radove na izložbi izložit će Gretchen Andrew, Carla Gannis, Lauren Moffatt, Mieke Marple, Rory Scott, Sasha Stiles, Anna Fries, CROSSLUCID, Tanja Vujinović.

Rory Scott (Foto: WEB3 Tales)

Korištenjem različitih medija, uključujući digitalnu umjetnost, poeziju i interaktivne instalacije, umjetnici će ponuditi nove perspektive na načine na koje tehnologija i društvene mreže mogu osnažiti i štetiti ženama. Kako je naglašeno prilikom najave izložbe, ona će se usredotočiti na nekoliko ključnih tema, uključujući iskustvo života u svijetu dominiranom plastikom i silicijem, ulogu drevne mudrosti u osvjetljavanju tamnih uglova budućnosti i značenje majčinstva u svijetu umjetnih maternica i laboratorijski uzgojenih mozgova.

Izložba će predstaviti različita umjetnička djela, uključujući statične slike, videozapise i interaktivne elemente koji pozivaju gledatelje da se na osoban način angažiraju s temama izložbe.

NFT, odnosno nezamjenjivi tokeni umjetnicima omogućuju izbjegavanje tradicionalnog umjetničkog tržišta često kontroliranog posrednicima poput galerija, agenata i drugih te oblikovanje kreativne digitalne ekonomije oko njihova stvaranja. S NFT-ima umjetnici su sada ovlašteni za direktan kontakt s kolekcionarima.

Marple Like A Heart (Foto: WEB3 Tales)

Osim umjetnika i izložbe, konferencija Web3 Tales u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti okupit će se niz istaknutih svjetskih stručnjaka koji će raspravljati o revoluciji u načinu na koji će internet i ekonomija oko interneta funkcionirati u budućnosti, poput organizacija kao što su Fireblocks, MakerDAO, Unchain, DiscoXYZ, Soulverse, Qlindo, Blockchain Game Alliance, a uz veliku podršku Base58, Blank HQ, Chainsafe, Near Balkans, Go2Digital, LAQO, LostHex, Size, Neuralaba te brojnih drugih.

NFT izložba u Zagrebu Otvorena prva izložba NFT umjetnina u Hrvatskoj

Konferencija WEB3 Tales posebna je jer je organiziraju isključivo žene i to članice Alice in Blockchains koja je predana unapređenju uloge žena u tehnologiji i jačanju doprinosa žena u stvaranju budućnosti interneta koji se krije iza naziva Web 3.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti