U Zagrebu se 11. lipnja održava prvo okupljanje Googleovih developera

Neprofitna organziacija Google Developer Group koju globalno podržava Google ima za cilj okupiti sofverske inženjere i inženjerke koje pokazuju interes za Googleovim tehnologijama.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 04.06.2013. / 12:34

U Zagrebu se 11. lipnja održava prvo okupljanje Googleovih developera

Neprofitna organizacija Google Developer Group koju globalno podržava Google ima za cilj okupiti softverske inženjere i inženjerke koje pokazuju interes za Googleovim tehnologijama.

Prvo okupljanje GDG Zagreb održat će se 11. lipnja u Vintage Industrial Baru, Savska cesta 160, s početkom u 18 sati.

U 102 države diljem svijeta aktivne su 394 grupe, a samo u posljednjih šest mjeseci održano je 2.324 druženja, radionica i predavanja. Pokretači inicijative GDG Zagreb su Ivan Gavran iz Calyxa, Ana Mandić iz Pet minuta i Vanja Šebek iz Neuralaba, skupina programera koji dijele interes u korištenju Google tehnologija, platformi i alata.

“Već neko vrijeme sam razmišljao o pokretanju GDG grupe u Zagrebu te me stvarno veseli što ćemo konačno organizirati prvo druženje. Nadam se da će ovakva neformalna okupljanja potaknuti članove zajednice na razmjenu iskustva i znanja jer je ovo zapravo idealna prilika za upoznati zanimljive i pametne ljude koje zanima Google tehnologija”

Izjavio je Ivan Gavran te dodao:

“Na prvom druženju od ljudi očekujemo da predlože na koji način žele sudjelovati i mogu li kako doprinijeti radu grupe jer imamo u planu organizirati radionice, predavanja, hachathone i ostale zabavne aktivnosti zanimljive programerskoj zajednici”.

Prijave za prvo okupljanje GDG Zagreb su moguće putem sustava Entrio na poveznici, a sve aktivnosti možete pratiti na GDG Zagreb Google+ stranici putem koje će organizatori obavještavati zainteresirane sudionike o svim planovima.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti