U Zagrebu svečano otvoren 8. po redu Bussines Plan Contest

U prostorima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu jučer je svečano otvoren 8. po redu Bussines Plan Contest, studentsko natjecanje u pisanju poslovnih planova koja organizira udruga eStudent, u suradnji s Privrednom bankom Zagreb te pod pokriviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, dr.sc. Ive Josipovića.

Zimo Zimo Ante Malenica | 24.01.2013. / 13:39

U Zagrebu svečano otvoren 8. po redu Bussines Plan Contest

U prostorima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu jučer je svečano otvoren 8. po redu Bussines Plan Contest, studentsko natjecanje u pisanju poslovnih planova koja organizira udruga eStudent, u suradnji s Privrednom bankom Zagreb te pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, dr.sc. Ive Josipovića. Riječ je o jedinom poduzetničkom natjecanju tog tipa na području Hrvatske koje okuplja odlične predavače, poduzetnike i investitore, a ideja je promicanje poduzetništva među mladima.

Svečanom otvorenju nazočili su brojni poznati poduzetnici i investitori, poput Hrvoja Prpića (CRANE), Mihovila Barančića (CRANE, Zagrebački inkubator poduzetništva), Hrvoja Bujasa (Crno jaje, GoHome, CISEx) i Kristine Gaće (Hrvatski izvoznici), koji su nakon ceremonije održali zanimljivo predavanje na aktualnu temu „Što poduzeti kada imate ideju?“

Natjecanje je otvoreno za sve studente iz Hrvatske, a oni koji se žele prijaviti, to mogu učiniti do 31. siječnja na ovoj web adresi. Nakon što žiri izabere 25 najboljih projekata, timovi koji stoje iza njega ulaze u drugu fazu natjecanja tijekom koje će brojni stručnjaci i investitori održati predavanja i radionice koji će biti otvoreni za sve studente.

Treći krug natjecanja koji počinje 20. ožujka biti će arena za 10 najboljih timova koji će dobiti svoje mentore, a njihov posao biti će ukazati na greške kako bi se što bolje svi pripremili za svoje finalno izlaganje. Nakon što svi planovi budu dovršeni, finale natjecanja i objava pobjednika održati će se 24. travnja . Zašto se uopće uključiti u sve ovo?

Osim novčane nagrade i neprocjenjivog iskustva koje može biti od životnog značaja mladim poduzetnicima, svakako valja istaknuti benificije koje su usmjerene prema realizaciji dobrih poslovnih ideja:

'...pobjedničkom timu osigurava se ulazak u Zagrebački inkubator poduzetništva, izravno predstavljanje pred CRANE-om, Hrvatskom mrežom poslovnih anđela, osigurano je za prva 3 tima, a pobjednici će imati priliku i za praksu u jednom od renomiranih poduzeća. Također, tri finalista sa stvarnim poslovnim projektima moći će ući u uni zagreb start program savjetovanja za pokretanje startup tvrtki koji provodi sveučilišni Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije.'

Osim svega ovoga, u planu su i dvije nove nagrade. HUB (Hrvatska Udruga Banaka) će tako jednog od finalnih timova čiji plan bude fokusiran na rješavanje društvenih problema na inovativan i poduzetnički način nagraditi sa specijalnim članstvom u HUB-u koje će između ostalog omogućiti sudjelovanje u uvodnom modulu Investment Ready programa za 2014. godinu. S druge strane, Tehnološki park Zagreb će jednog od 10 finalista nagraditi sa svojim članstvom pod uvjetom realizacije najboljeg mogućeg proizvoda ili usluge vezanih uz visoke tehnologije.

Osim svega ovoga, u planu je i nagrada iznenađenja koja će ostati nepoznata do samog kraja ovog natjecanja.

Kao što vidite, razloga za sudjelovanje zbilja ne nedostaje te bi bilo zgodno nadmašiti prošlogodišnje brojke kada se u Business Plan Contest uključilo 483 natjecatelja sa 23 fakulteta i visokih škola. Riječ je o jedinstvenoj prilici za mlade i poduzetne ljude koji bi trebali biti osnovna pokretačka snaga hrvatskog gospodarstva. Dok se na društvenim mrežama otvaraju grupe “Napustimo Hrvatsku”, Hrvoje Bujas poručuje: “Hrvatska je obećana zemlja, ne idite van.”

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti